Gunnar Bovim, rektor ved NTNU utelukker ikke en ny vitenskapsfestival, men mener de må lære mye av evalueringene fra årets Starmus-festival. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Bovim er skeptisk til ny Starmus-festival

Dersom NTNU skal arrangere en ny Starmus-festival må det store endringer til, mener rektor Gunnar Bovim.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Starmus, en vitenskaps- og musikkfestival, ble arrangert for fjerde gang i 2017, men for første gang ved NTNU og i Trondheim.

I et intervju med Adresseavisen sier NTNU-rektor Gunnar Bovim at dersom de skulle holdt en ny Starmus-festival, må det «store endringer til». 

— Vi må bestemme oss for om vi kjører full pakke som sist, om vi selv lager en vitenskapsfestival med et konsept som passer mer til vår profil, eller at vi dropper å ha festival. Vi må veie innsatsen vi legger ned, opp mot gevinsten, sier han til avisen.

Verdt pengene

— Var Starmus 2017 verdt pengene, spør Adresseavisens journalist.

De private sponsorene stilte raust opp, men opplevde at de i varierende grad fikk uttelling.

Gunnar Bovim

— Absolutt. Oppsiden er udiskutabel og enorm. Det var en spektakulær opplevelse. Månevandrere og vitenskapsfolk fra aller øverste hylle kom til Trondheim. Unge og gamle norske og utenlandske deltakere fikk masse ut av det og barn og unge i byen ble inspirert, svarer rektoren.

Han sier blant annet at organiseringsformen som Starmus-teamet var vant med ikke fungerte for NTNU, og dermed krevde mye ressurser av institusjonen.

Festivalen annonserte med stjerner som Stephen Hawking og Buzz Aldrin, men begge disse avlyste på kort varsel. I tillegg fikk festivalen kritikk for høye priser på adgangspass og kjønnsubalanse hos innlederne.

Les også: Mannefall fra Starmus 

Les også: Gutteklubben Starmus

Savnet musikkstyrke

Bovim sier han trodde festivalen skulle stille sterkere på musikk-siden, og at de private sponsorene kanskje ikke følte at de fikk valuta for alle pengene.

— De private sponsorene stilte raust opp, men opplevde at de i varierende grad fikk uttelling. Hvis vi skal ha private sponsorer, må vi har mer tid til å tenke gjennom mulighetene, sier rektoren videre.

Les også: Starmus sprengt av superlativer

Selv om han sier de lærte mye av å organisere en så stor vitenskapsfestival, mener han også at den faglige profilen kunne representert NTNU bedre. Mindre astrofysikk og mer hav for eksempel.

Han utelukker uansett ikke en ny vitenskapsfestival i byen:

— NTNU er ikke lunken til en ny festival. Vi vil derimot bruke de erfaringene vi har gjort oss slik at vi kan få til en like god vitenskapsfestival senere. Og da i samarbeid med departement, lokale myndigheter og andre, sier han til Adresseavisen.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS