NHH, her ved rektor Øystein Thøgersen, ligger øverst av de norske handelshøyskolene på FT-rangeringen. Foto: Siv Dolmen/NHH

NHH går fram på internasjonal rangering, BI tar et steg tilbake

Rangering. Både Norges Handelshøyskole (NHH) og Handelshøyskolen BI er på topp hundre i en fersk rangering fra Financial Times. NHH ligger høyere enn i fjor, men lavere enn i 2017.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

10 på topp i økonomiutdanning

Rangeringen gjelder Master in Management, som er en av flere rangeringer som Financial Times gjør av økonomiutdanninger. Rangeringen ble offentliggjort i oktober 2019.

1. University of St Gallen, Sveits, MA in Strategy and International Management

2. HEC, Frankrike, Master in Management

3. London Business School, Storbritannia, Masters in Management

3. Essec Business School, Frankrike/Singapore/Marokko, Master in Management

5. ESCP Europe, Frankrike/Storbritannia/Tyskland/Spania/Italia, ESCP Europe Master in Management

6. Rotterdam School of Management, Erasmus University, Nederland, MSc International Management

7. University College Dublin: Smurfit, Irland, MSc in International Management

8. Cems Global Alliance, Frankrike, Cems Master's International Management

9. WU (Vienna University of Economics and Business), Østerrike, Master in International Management

10. Università Bocconi, Italia, MSc in International Management.

70. Norges handelshøyskole

88. Handelshøyskolen BI

Kilde: Financial Times

NHH ligger øverst blant de to konkurrentene på avisa Financial Times internasjonale rangering over de 100 beste «Master in Management», mastergrader innen økonomi og administrasjon. NHH ligger på plass 70 på den årlige rangeringen, mens BI ligger som nummer 88.

Jeg vil ha høyskolen høyere opp på rangeringen.

Øystein Thøgersen

Mens dette er to steg fram for NHH, er det et steg tilbake for BI.

I en melding fra NHH heter det at de har vært på rangeringen siden 2005 og de har «jobbet målrettet i flere år med å styrke kvaliteten på masterutdanningen innen økonomi og administrasjon».

Vil klatre

Som Khrono har skrevet om tidligere har også NHH jobbet målrettet for å sikre seg en god posisjon på internasjonale rangeringen, ikke minst den viktige rangeringen i Financial Times (FT). I NHHs strategi for 2018-2021 heter det at NHH skal «øke vektleggingen av internasjonale akkrediteringer og plassering på internasjonale rankinger».

Som ledd i dette får blant annet forskere ved NHH bonus for å få inn en artikkel i et av de 50 tidsskriftene som FT bruker som en viktig del av grunnlaget for rangeringen. Tidligere i år kunne Khrono fortelle at denne bonusen ble doblet fra 20.000 til 40.000 kroner.

Det vanker også andre publikasjonsbonuser på NHH-forskerne. NHH har satt opp sin egen liste over 36 tidsskifter, og her er bonusen høyere; 80.000 kroner. Ved publisering i et tidsskrift som står på både NHHs bonusliste og FT-listen er bonusen 120.000 kroner.

— Tidsskriftene på FT-listen stemmes fram av de 200 skolene som deltar i rangeringene. Gjør vi det bra når det gjelder å publisere i disse, så vet vi at vi har høy relevans, sa prorektor Kenneth Fjell ved NHH den gang på spørsmål om hvorfor det er så viktig å styre publiseringen i retning av tidsskriftene på FT-listen.

Lavere enn i 2017

I en melding på NHHs nettsider sier NHH-rektor Øystein Thøgersen at han sikter mot høyere plasser på rangeringen. Oppgangen fra i fjor er bra, sier han

— Men jeg vil ha høyskolen høyere opp på rangeringen, heter det fra Thøgersen.

Det meldingen ikke nevner er at selv om de går opp fra 2018, ligger de lavere enn i 2017, etter et fall for både NHH og BI på fjorårets rangering. Året før lå de på plassene 65 og 77.

Master of Management er en av flere årlige rangeringer av handelshøyskoler fra Financial Times, men det er denne rangeringen NHH legger størst vekt på. På spørsmål fra Khrono om hvor viktig denne rangeringen er for NHH, i forbindelse med fjorårets rangering, sa Thøgersen dette:

— Den er viktig for alle som ønsker å spille i den internasjonale ligaen, og dette er den rangeringen som blir verdsatt høyest i vår målgruppe.

Rektoren la til at rangeringen er «viktig for vår rekruttering av internasjonale studenter og professorer».

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS