NTNU vurderer å bli mer synlige i hovedstaden

PublisertFredag, 16. juni 2017 - 6:05-OppdatertFredag, 16. juni 2017 - 11:44
— Vi har allerede noe etter- og videreutdanningsvirksomhet i Oslo, og det vi vurderer nå er å utvide denne virksomheten, sier påtroppende prorektor for utdanning på NTNU, Anne Borg.
NTNU-Oslo. NTNU vil bli mer synlig i hovedstaden. Nå sysler de med planer om flere utdanningstilbud i Oslo, bekrefter påtroppende prorektor for utdanning, Anne Borg.

I 2014 tok Bergens-baserte NHH opp konkurransen med Oslo-baserte Handelshøyskolen BI om etter- og videreutdanning. Nå, vel tre år senere, blir det kjent at også NTNU går med planer om å starte flere utdanningstilbud i Oslo. 

— Kommer det et NTNU-campus Oslo nå?

— Nei, det er å trekke det for lang. Men NTNU vurderer en større synlighet i Oslo, sier påtroppende prorektor for utdanning ved NTNU, Anne Borg (bildet), til Khrono. Og hun legger til: 

(Foto: NTNU)

NTNU har et nasjonalt nedslagsfelt og samfunnsoppdrag for utdanningsområdene sine. Politikkutforming foregår i Oslo, og vi har spurt oss selv om vi trenger større synlighet der, sier hun.

Vurderer utvidelse

— Vi har allerede noe etter- og videreutdanningsvirksomhet i Oslo, og det vi vurderer nå er å utvide denne virksomheten, sier Borg.

— Og hvilke fagområder er det snakk om? 

— Det vil bli innenfor hovedprofilen vår, ingeniørfag og teknologiområdet som sådan. Samtidig har vi også en del fag hvor det er kobling mellom økonomi og teknologi, sier Borg, som viser til at NTNU rekrutterer studenter fra hele landet. 

Det er ennå ikke satt noen tidsplan for et eventuelt utvidet etter- og videreutdanningstilbud gitt av NTNU i Oslo, et område som muligens vil bli viserektor ved NTNU i Gjøvik sitt ansvarsområde. 

NTNU til Sandvika?

— Ordføreren i Bærum har sagt at hun håper at NTNU kan legge utdanningene sine dit? 

—  Det har vi ikke diskutert i det hele tatt, men når vi sier Oslo, så må det jo ikke nødvendigvis være midt på Karl Johan, sier Borg. 

Rådmann i Bærum, Erik Kjelstadli, har sagt i et intervju med Khrono at byutviklingsprosjektet de driver vil gi gode muligheter for et samarbeid mellom akademia, næringslivet og kommunen.

Les også: Prøver å lokke fram en større satsing i Sandvika

Teknologi i vest

Kjeldstadli påpeker at hovedtyngden av teknologibedriftene ligger vestover, noe også teknologifakultetet ved HiOA påpekte i sin høringsuttalelse til utredningen om ny campus på Lillestrøm. Ass.dir i Simula, Kyrre Lekve, som jobber med å etablere et forskningssenter for digitalisering sammen med HiOA har pekt på det samme. Det ligger et sammenhengende belte av teknologibedrifter fra Oslo sentrum og vestover.

— Disse bedriftene og dette næringslivet har i dag ingen universitets- og høgskoleinstitusjon som betjener dem godt nok, sier Lekve.

Les også: Simula og HiOA lager senter for digitalisering

— Universitetet i Bergen (UiB) har hatt en «ambassadør» og et Oslo-kontor, er det noe dere også tenker på? 

— Vi er kjent med UiB-ordningen, men nei - det er ikke noe vi tenker på. Det vil eventuelt bli etter- og videreutdanningstilbud for NTNU, sier Anne Borg.

Fakta

Nye NTNU

Etter fusjonen med Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Gjøvik og Høgskolen i Ålesund er nye NTNU landets største universitet med vel 36.000 studenter og 6.500 ansatte. 

NTNU i Trondheim

 • Antall studenter: 31.000
 • Antall ansatte: 5.800

NTNU Ålesund

 • Antall studenter: 2.200
 • Antall ansatte: 230

NTNU Gjøvik

 • Antall studenter: 3.000 
 • Antall ansatte: 280

Ved å melde deg på vil du jevnlig få nyhetsbrev fra Khrono på epost.

Tips oss gjerne om aktuelle saker på tips@khrono.no.

Vennlig hilsen Tove Lie,
ansvarlig redaktør, Khrono

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Fakta

Nye NTNU

Etter fusjonen med Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Gjøvik og Høgskolen i Ålesund er nye NTNU landets største universitet med vel 36.000 studenter og 6.500 ansatte. 

NTNU i Trondheim

 • Antall studenter: 31.000
 • Antall ansatte: 5.800

NTNU Ålesund

 • Antall studenter: 2.200
 • Antall ansatte: 230

NTNU Gjøvik

 • Antall studenter: 3.000 
 • Antall ansatte: 280

Fra seksjonene

Siste

Debatt

Karriere

Campus

Samfunn

Mest lest

Debatt

Meninger · 4-krav. Professor Karl Øyvind Jordell mener rektor Dag Rune Olsen overser mange problemstillinger i debatten om lærerutdanning og karakterkrav. 
Meninger · 4-krav. Studenter kan fint lære seg tilstrekkelig matte i løpet av studiet, skriver høgskolelektor Geir Martinussen, som mener et karaktersnitt på 4 er bedre egnet som krav enn karakteren i ett enkelt fag. 
Meninger · Hatretorikk. Høgskolen i Oslo og Akershus har et problem med parallellsamfunn som gir grobunn for interne venstreekstreme kulturer, venninner som siterer hverandre, bedrevet av folk som ikke reflekterer over sin egen normative posisjon, skriver Pål Veiden i dette innlegget.   

Campus

Samfunn