Direktør Haakon Steinar Vatle i Statsraad Lehmkuhl kan glede seg over å få Erna Solberg som goodwill-ambassadør for jordomseilingen til seilskipet. Til høyre Marit Warncke. Foto: Dag Hellesund

Erna Solberg blir ambassadør for klima-jordomseiling

Universitetet i Bergen og de andre deltakerne på jordomseilingen med seilskipet Statsraad Lehmkuhl får drahjelp av statsminister Erna Solberg. Men bankkortet sitt låner hun ikke ut.

Publisert

Solberg ble presentert som goodwill-ambassadør for toktet som er planlagt mellom 2021 og 2023. Universitetet i Bergen og en rekke andre aktører knyttet til maritim sektor er blant partnerne.

Utdanning, lederopplæring, klima og å jobbe for FNs bærekraftmål er sentralt på toktet.

Satsingen ble lansert under Arendalsuka i fjor.

Men ifølge direktør Haakon Steinar Vatle i Statsraad Lehmkuhl trengs det fortsatt partnere som kan være med og betale prosjektet. Erna Solberg undertegnet tirsdag avtalen om å være goodwill-ambassadør, men hun er klar på at bankkortet hennes ikke følger med.

— Jeg har heller ikke oppgitt pin-koden til statskassen, sa hun, til latter fra salen under The Ocean-konferansen, der hundrevis av aktører knyttet til havet og havnæringene var samlet i dag.

Det er så langt ingen planer for at statsministeren skal være med og seile med skipet, eller være med på arrangement i havn.

Powered by Labrador CMS