Studentleder Michael Melbye ved Høgskolen i Sørøst-Norge er Norges best betalte, mens studentlederen ved Universitetet i Bergen er blant de dårligst betalte. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Studentlederen på Sørøst-Norge er den best betalte

Michael Melbye på Høgskolen i Sørøst-Norge er Norges best betalte studentleder, med 43.000 mer i året enn neste på listen. Og vedtatt mistillit mot seg.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Michael Melbye, studentleder ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN), er Norges best betalte heltids studenttillitsvalgt med 376.000 kroner i året. Det viser en oversikt Khrono har innhentet fra landets 14 største utdanningsinstitusjoner.

— Ja, det har vi diskutert et par ganger på ledersamlinger i Norsk studentorganisasjon, sier Melbye til Khrono.

Han forklarer at da han var leder på tidligere Høgskolen i Telemark lå lønnen hans langt lavere, mens kollegen hans på tidligere Høgskolen Buskerud/Vestfold lå på nærmere 500.000 kroner i året før fusjonen mellom de to høgskolene.

— Så da jeg tok over for begge institusjonene måtte jeg diskutere den lønnen ned til et mer fornuftig nivå, sier Melbye, og legger til at det burde være likere lønnsnivå mellom institusjonene:

— I mitt hode burde det avhenge litt av institusjonsstørrelse, men først og fremst av hvor mye reisevirksomhet vervet innebærer. Både NTNU, Universitetet i Tromsø og Høgskulen på Vestlandet har også mye reising. Det burde lønnen gjenspeile, men det burde samtidig være likere nivå, sier han.

Er det da det blir enda mer imponerende hvor mye vi får til? Jeg må tenke slik på det i alle fall.

Håkon Randgaard Mikalsen

Melbye sitter fortsatt som studentleder, selv om parlamentet ved den fusjonerte Høgskolen i Sørørst-Norge vedtok mistillit mot ham i mars, rett etter at rektor Petter Aasen hadde fratatt parlamentet all driftsstøtte på grunn av interne konflikter og dårlig fungerende studentdemokrati.

Les også:

Resten av toppen

Landets nest best betalte er leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Sunniva Myrene Braaten, med 333.300 kroner, 43.000 lavere enn Melbye på HSN.

Og på tredjeplass kommer Universitetet i Agders Kai Steffen Østensen med 320.700.

Norges største utdanningsinstitusjon, NTNU, ligger på sjetteplass, med 298.400 til Marte Øien.

Lavest ut på fulltid kommer leder på Universitetet i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, med 255.104 kroner. Det ante han ingenting om:

— Nei, det visste jeg ikke, det er jo overraskende. Veldig overraskende, sier Mikalsen, og tenker seg om:

— Er det da det blir enda mer imponerende hvor mye vi får til? Jeg må tenke slik på det i alle fall.

Med seg har Håkon Randgaard Mikalsen (bildet) fire andre tillitsvalgte på fulltid, og en organisasjonskonsulent.

— Jeg synes ikke at denne type stillinger skal ha en konkurransedyktig lønn heller, men dersom alle andre har andre typer ordninger enn oss, så må vi jo se nærmere på rammene våre, sier han.

På bunnen

Høgskolen i Innlandet har siden fusjonen operert med to ledere for sin nye studentorganisasjon, med 66 prosentstilling på hver av Oliver Korssjøen og Henrik Wangberg, men med utgangspunkt i lønnstrinn 19 på 291.200. Ny lønn skal fremgå av ny samarbeidsavtale, men foreløpig ligger Innlandet da på trettendeplass.

Høgskulen i Volda havner nederst, med samme lønnstrinn, men bare 50 prosent stilling på leder.

Leder for Universitetet i Oslo, Hans Christian Paulsen, er også lønnet etter lønnstrinn 19, men på fulltid, som plasserer ham på en 8.-plass med 291.200.

Tre av studentlederne mottar ikke lønn, men honorar. Det betyr at man ikke opptjener pensjon eller feriepenger, men heller får en fastsatt godtgjørelse for vervet.

15. og 16. plass er gratis

Den femtende største utdanningsinstitusjonen er Norges Handelshøyskole (NHH). Der har imidlertid Kjernestyret i NHH Student utelukkende frivillige verv.

Høgskolen i Molde er sekstende størst, men studentleder Knut Hofgaard Eikre kan opplyse om at han ikke får noe betalt for sitt lederverv.

Leder av Norsk studentorganisasjon, Marianne Andenæs, lønnes etter lønnstrinn 25 på kroner 313.800, som ville plassert henne på en fjerdeplass blant institusjonslederne.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS