Guro Sørbø Midtun og Siri Line har et mål om arbeide fulltid med design i nærmeste fremtid. Foto: Sofie Dege Dimmen

HiOA-studenter til New York for å stille ut bacheloroppgaven sin

Masterstudenter i produktdesign ved Høgskolen i Oslo og Akershus skal stille ut eget møbeldesign på en prestisjetung messe i New York.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Guro Sørbø Midtun og Siri Line, som er masterstudenter i produktdesign ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), er utnevnt til å stille ut sitt eget design, trebenken «Pusle», på den prestisjetunge utstillingsmessen ICFF Studio i New York.

For første gang skal de nå stille ut utenfor Europa. De to studentene tror det kan ha positiv innvirkning på karrieren deres.

— Det er den største utstillingsmessa for produktdesign i Nord-Amerika. Alle i designbransjen er der. Vi har blitt fortalt at flere av dem som har stilt ut der, har kommet i kontakt med produsenter som ønsker å sette produktet deres i produksjon, sier Line.

Passer det amerikanske markedet

Midtun og Line ønsket å skape et produkt bygget rundt fleksibilitet. Benken består derfor av mange forskjellige puter, slik at brukeren kan kombinere og sette sammen selv, og bestemme noe av designets uttrykk.

Det er en god start hvis vi kan ha noe på markedet allerede før vi er ferdig med å studere.

Siri Line

Vi har svært dedikerte og begavede studenter på instituttet.

Gunnar H. Gundersen

I New York skal de stille ut to ulike kombinasjoner av benken.


 

De har ikke fått tilbakemelding på hvorfor benken deres ble valgt ut, men tror det har noe å gjøre med at den passer det amerikanske markedet.

— Skandinavisk design er i tiden, og det er noe de ser etter der også, sier Midtun.

— Vi har kanskje de beste verkstedene

Midtun og Line var begge ferdig med bachelorstudium i produktdesign ved HiOA i 2016, og startet i høst på masterprogrammet ved høgskolen. Benken «Pusle» var bacheloroppgaven deres og ble laget på høgskolens verksteder.

De to studentene forteller at det var fem hektiske måneder. 

— Det ble langer dager. Vi var gjerne på skolen i 13 timer om dagen. Men vi elsker å jobbe praktisk med alt fra tidlig modellbygging, til at vi begynner å se et ferdig resultat.


(Foto: Sofie Dege Dimmen)

Produktdesignstudenter ved HiOA har også flere ganger tidligere fått oppmerksomhet for sine design.

De to masterstudentene mener Institutt for produktdesign skiller seg ut fra liknende studier ved at det ofte gis frie tøyler.

Les også: Norsk produktdesigner til topps i internasjonal kåring

— Produktdesign på HiOA er en utdanning som gjør at studentene står fritt til å velge mye selv. Vi får mulighet til å gjøre egne tolkninger og gå egne retninger, forteller de og legger til:

— Vi har kanskje de beste verkstedene for produktdesign. Det er et stort privilegium å ha så stor tilgang på verksted som vi har.

Stolt instituttleder

Professor og instituttleder for produktdesign ved HiOA, Gunnar H. Gundersen, er stolt over at to av deres studenter nå hevder seg internasjonalt.

— Vi har svært dedikerte og begavede studenter på instituttet. Dette, sammen med hardt arbeid, gjør at kan man nå langt, sier instituttleder Gundersen. 

Midtun og Line ønsker nå å etablere seg så godt som mulig i bransjen før de er ferdig med studiene. Derfor har de startet sitt eget studio, Studio Føy, ved siden av masterstudiet.

— Det er en god start hvis vi kan ha noe på markedet allerede før vi er ferdig med å studere, understreker de to studentene.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS