Fra venstre: Andrea Laurine Elvestad, Tone Iren Holmen og Kaja Varem Aardal, alle fra Studentorganisasjonen Nord, Nesna. Foto: Hilde V. Falch

Bli lærer i Nord

Studentorganisasjonen i Nesna har skrevet et åpent brev til blant annet kunnskapsministeren om at man må bevare studiested Nesna ved Nord universitet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Neste år, i 2018, fyller lærerutdanninga på Nesna 100 år. Det har vi tenkt å feire. Siden oppstarten i 1918, har tusenvis av spente studenter kommet til dette idylliske tettstedet på Helgelandskysten. Studentene har vært her i noen år, og så har de fleste reist ut for å starte sin lærergjerning. Mange av studentene har reist ut i distriktene her nord og sørget for at elevene der har hatt kompetente lærere. Forsking viser at studenter ofte slår seg ned der de har studert, så det er grunn til å tro at de som har studert i distriktene, bosetter seg nettopp i distriktene. Og det er jo der, i distriktene i Nord-Norge at lærermangelen ligger an til å bli størst de neste årene.

Studiested Nesna har i flere år drevet med distribuert og fleksibel undervisning, både campusbasert, samlingsbasert, gjennom video og over nett. Nesna har med dette klart å ta med det beste fra den tradisjonelle lærerutdanninga, og skapt nye, moderne løsninger.

I tillegg har vi nye, flotte og varierte lokaler som åpner muligheter for kreativ utfoldelse i studietiden. Vi har svømmehall, musikkavdeling og blackbox. Vi har undervisningsrom, vi har lærere, og vi har naturen. Flere av lærerne her på Nesna var nylig med på å gi ut boka «Det utvidede klasserommet». Vi har altså lærere som ikke bare vet å bruke de fine lokalene, men som også vet at læring ikke nødvendigvis skjer mellom fire vegger. 

Da fusjonene, både mellom Høgskolen i Nesna og Universitetet i Nordland og deretter mellom Høgskolen i Nesna/Universitetet i Nordland og Høgskolen i Nord-Trøndelag var et faktum, vedtok styrene to fusjonsplattformer.

I plattformene står det blant annet at vi skal jobbe for å styrke alle studiestedene ved Nord universitet. En fusjonsplattform bør og skal være et forpliktende dokument, som ikke bare kan skyves under en stol når det er gått et år.

Til deg, Torbjørn Røe Isaksen – vi håper du vil komme hit til Nesna og feire 100 års-jubileum sammen med oss til neste år.

Student-organisasjonen i Nord, Nesna

Siden fusjonen føler vi som studerer på Nesna at våre unike verdier og kvaliteter som utdanningsinstitusjon ikke har blitt verdsatt av universitetets ledelse. Vi har likevel fått signaler om gode søkertall til høsten, og vi gleder oss til å bli kjent med mange nye studenter. Vi har rimelige studentboliger og gode velferdstilbud til hver og en av dere.

Til deg, Bjørn Olsen - kom hit til Nesna, snakk med oss og finn ut hva vi på Nesna er unikt gode på, for så å la det bli en styrke for hele universitetet. Til dere, prorektor og dekan - dere har vært her og sett studentenes engasjement for plassen og for studiestedet Nesna. Dere har en jobb å gjøre - videreformidle dette engasjementet, påvirke ledelsen til å sende flere folk hit for å hente ut det aller beste fra lokalene, naturen, folka og kulturen her på Nesna!

Til deg, Torbjørn Røe Isaksen – vi håper du vil komme hit til Nesna og feire 100 års-jubileum sammen med oss til neste år. Vi kan love deg festlige dager med mye kunnskap, kreativ læring og øyeåpnende naturopplevelser. Regjeringa krever kvalitet – og Nesna leverer nettopp det. Kom hit og se!

Vi på Nesna tvinger ikke dere øvrige til å bli gode på det samme som vi er gode på. Å jobbe i team handler om å være sterke på hver våre områder, men til sammen å danne en trygg og solid utdanningsinstitusjon i Nord.

Ta vare på utdanninga vår. Vi vil gjerne være lærerutdanningssentrum på Helgeland i minst hundre år til, samlingsbasert eller ei! 

(Dette innlegget er et åpent brev, spesielt adressert til rektor ved Nord universitet, Bjørn Olsen, prorektor for utdanning ved Nord universitet Hanne Solheim Hanssen, dekan ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag Sarah Paulson og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS