Jeg er veldig fornøyd med å ha blitt innstilt av valgkomiteen. Det har vært en krevende og grundig prosess, derfor setter jeg veldig pris på den, sier lederkandidat Hans Christian Paulsen som kan bli ny leder i NSO hvis landsmøtet følger valgkomiteens innstilling. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Paulsen innstilt som ny NSO-leder

Hans Christian Paulsen fra Universitetet i Oslo er innstilt som leder av Norsk studentorganisasjon. Valgkomiteen har også innstilt fem andre kandidater til arbeidsutvalget i organisasjonen. Se innstillingen her.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valgkomiteen presenterte mandag sin innstilling på seks studenter som skal lede Norsk studentorganisasjon (NSO) det neste studieåret.

Komiteen i NSO har innstilt Hans Christian Paulsen (25) som ny leder. Han er nå leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (UiO), hvor han tidligere har vært nestleder og medlem av universitetsstyret. Han har en bachelor i statsvitenskap.

Skolepenger starter med internasjonale studenter

Paulsen er fornøyd med innstillingen.

— Hva føler du nå?

Jeg vil påvirke regjerings-erklæringen og sette studentsaker inn i regjeringens fokus de neste fire årene.

Hans Christian Paulsen

— Glad, men fokusert? Jeg er veldig fornøyd med å ha blitt innstilt av valgkomiteen. Det har vært en krevende og grundig prosess, derfor setter jeg veldig pris på den. Men nå flytter fokuset seg til landsmøtet i Tønsberg til helgen, sier lederkandidaten til Khrono.

— Har du noen oppfordring til landsmøtedelegatene?

— For å bruke valgkomiteen sine ord: Dersom de vil ha en leder som jobber godt internt med organisasjonen, og som utad samtidig har tydelige visjoner, så må de stemme på meg.

Til Khrono har Paulsen tidligere sagt at han stiller fordi det er det riktige året for ham, og fordi «det er riktig med en politisk og tydelig leder»:

— Jeg vil påvirke regjeringserklæringen og sette studentsaker inn i regjeringens fokus de neste fire årene.

Som mange av de andre kandidatene til arbeidsutvalget er gratisprinsippet i høyere utdanning hans viktigste fanesak:

— Det er ikke hovedgrunnen til at jeg stiller, men det er svingninger i holdningene i politikken og akademia nå rundt det å innføre skolepenger. Skolepenger kommer i økende grad i andre land, og det starter gjerne med internasjonale studenter - så det er en veldig viktig front å holde, sa han.

Seks verv

Totalt 14 kandidater har meldt seg til de seks fulltidsvervene, og Khrono har intervjuet samtlige her.

Valgkomiteen mener dermed at følgende bør å lede 230.000 studenter i Norge studieåret 2017-18:

NSO trenger en faglig dyktig og stabil gruppe som evner å formidle krav og forventninger på en interessant, troverdig og forståelig måte. NSO trenger et arbeidsutvalg som har arbeidskapasitet og entusiasme over snittet, som vil kunne mobilisere organisasjonen raskt ved behov, sa valgkomitéleder Synne Trudesdotter Grønvold da hun presenterte innstillingen i dag, og fortsatte:

— Politisk forståelse og strategi blir avgjørende for å levere optimalt. Vi har forsøkt å finne en sammensetning hvor alle, på hvert sitt vis, kan bidra til nettopp dette.

Se presentasjonen av innstillingen her:

 

Bakke innstilt igjen

Anne Helene Bakke (22), som er innstilt til nestleder, var det eneste av kandidatene som ikke stilte til et spesifikt verv i arbeidsutvalget.

— Jeg tror jeg kan passe til flere stillinger, og kombinere fagpolitikken med den internasjonale politikken, sa hun tidligere i vinter.

Bakke var også innstilt til arbeidsutvalget i fjor, da som internasjonalt ansvarlig, men ble ikke valgt. Hun har en bachelor i Europastudier fra NTNU og tar nå juridiske fag på UiO.

— Jeg er mest opptatt av det generelle - jeg synes politikk generelt er veldig spennende. Men konkret vil jeg si samspillet mellom kvalitet og internasjonalisering i utdanning, sa hun om hva som er den aller viktigste saken for henne.

Nå er det opp til de andre kandidatene å velge mellom å opprettholde kandidaturene sine og utfordre valgkomiteens innstilling.

De fleste opprettholder sitt kandidatur så det blir valgkamp til siste slutt på helgens landsmøte. 

14 kandidater til seks verv

De som stilte til de forskjellige vervene var:

  • Leder: Mats Johansen Beldo, Pål Adrian Ryen og Hans Christian Paulsen.
  • Nestleder: Jone Trovåg og Ida Austgulen.
  • Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: William Sæbø og Kine Nossen.
  • Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Ole-Jacob Oosterhof og Ane Larsen Mjøen.
  • Velferds- og likestillingsansvarlig: Jonas Strisland og Sverre L. Hartveit.
  • Internasjonalt ansvarlig: Christine Adriane Svendsrud og Daniel Hernandez Iniesta.
  • Arbeidsutvalget generelt: Anne Helene Bakke.

Les mer: Intervjuer med samtlige kandidater

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS