Kandidat til ledervervet i norsk studentorganisasjon, Hans Christian Paulsen, vil at organisasjonen skal bli bedre på medlemslagsoppfølging. Foto: Ketil Blom

NSO skal være en samlet politisk organisasjon

Lederkandidat i Norsk studentorganisasjon, Hans Christian Paulsen, vil at mer av organisasjonens aktivitet skal foregå andre steder enn i Oslo.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk studentorganisasjon (NSO) skal være en organisasjon som jobber sammen på en konstruktiv, politisk og inkluderende måte. Det er leder av NSO sitt ansvar å sørge for at vi har en samlet og samkjørt organisasjon. Samtidig er det viktig å huske på at det er mange som skal fungere sammen for at organisasjonen skal være på sitt beste. Medlemslagsoppfølging- og kontakt skal fordeles innad i AU. Sentralstyret har også begynt med oppfølging av medlemslag. Leder skal ikke ha hovedansvar for konkret medlemslagsoppfølging, men skal jobbe for alle i organisasjonen.  

Det er ingen tvil om at vi som organisasjon er helt avhengige av å ha et nasjonalt fotfeste. Fra den største til den minste institusjonen. Istedenfor at leder skal dra Norge rundt, så ser jeg heller behovet for å flytte organisasjonen rundt. Og da skal selvsagt leder også være tilstede.

Forrige ledersamling var i Stavanger. Det falt ikke bare i smak fordi jeg selv er fra Stavanger, men fordi det var inspirerende å møtes et annet sted enn kontoret i Oslo, og besøke et spennende og voksende utdanningsmiljø. Det ga en helt annen følelse av tilhørighet til organisasjonen og fellesskapet enn det jeg som medlemslagsleder og medlem av studentbevegelsen har kjent på tidligere.

Jeg har som mål at vi klarer å legge langt flere møter utenfor Oslo. På den måten vil vi kunne jobbe konstruktivt, politisk og være tilgjengelige, engasjerende og inkluderende for mange flere. Det er mye mer givende å kunne bakbenke et sentralstyremøte på den faktiske bakbenken enn å følge med gjennom en skjerm.

Jeg vil at vi i større grad skal legge ledersamlingene og sentralstyremøter rundt hos medlemslagene. Jeg vil se ledersamlingene som et viktig politisk verksted for organisasjonen. Det ligger stort potensial for økt læringsutbytte og samhold gjennom å ta organisasjonen med på utformingen av politikken i mindre formelle settinger.

Det er mye mer givende å kunne bakbenke et sentralstyremøte på den faktiske bakbenken enn å følge med gjennom en skjerm.

Hans Christian Paulsen

Noen av mine aller viktigste lagspillere gjennom dette året er andre medlemslagsledere. Det er tillitsvalgte lokalt som sitter tettest på institusjonene og studentmassen. Ledersamlingene bør eksempelvis legges tett opp mot vedtaket av våre statsbudsjettprioriteringer. Da vil alle medlemslagsledere kunne diskutere og komme med innspill til et av våre viktigste vedtak. Det er gjennom en slik integrering av organisasjonen at vi sikrer at vi er en samlet politisk bevegelse. Det er helt essensielt for å bidra til tilhørighet og samhold i organisasjonen – det skaper et politisk prosjekt som er felles for oss alle.

Organisasjonens arbeidsutvalg, sentralstyremedlemmer, andre tillitsvalgte og sekretariatet innehar en enorm kompetanse. Denne kompetansen skal være tilgjengelig for alle i studentbevegelsen. Mangfoldet i organisasjonen er stort, og det er mitt ansvar å sørge for at hver eneste tillitsvalgt når sitt potensiale og har mestringsfølelse i rollen.

Derfor vil jeg som leder ha fokus på at vi har god arbeidsdeling i organisasjonen i alle ledd, slik at vi utnytter potensiale og kompetansen organisasjonen innehar. Vi er helt avhengige av sterkt arbeid lokalt, for å få gjennomslag for studentsaken nasjonalt – spesielt i et valgår.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS