Aisha Naz Bhatti (Sp) og Carl I. Hagen (Frp) var tilstede på Høgskolen i Oslo og Akershus for å høre mer om institisjonen. Foto: Siri Ø. Eriksen

15 Oslo-politikere sitter på skolebenken igjen

Rundt 15 politikere møttes i dag på skolebenken på Høgskolen i Oslo og Akershus. Mange av dem tror kvalitet i utdanningen blir tema i valgkampen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) hadde tirsdag besøk av flere Oslo- og Akershus-politikere. Tema for møtet var å diskutere HiOAs satsningsområder framover. Målet med møtet var også å bli kjent med kandidatene i fylkene, og for å høre om deres tanker og innspill om høgskolen som framtidig universitet, samt utdanningsektoren.

Representanter fra alle de politiske partiene var på skolebenken for å lytte og lære da HiOA-ledere snakket om hva de mener er viktig å kunne levere av god utdanning til studenter i framtiden. For høstens stortingsvalg kan endre hvem som kan komme til å sitte på pengesekken.

Vil premiere undervisere

Guri Melby, sentralstyremedlem og gruppeleder for Venstre i Oslo, tror kvalitet i utdanningen vil bli et viktig diskusjonstema i valgkampen. Melby mener at undervisning må bli mer inkludert når man diskuterer kvaliteten på utdanningene.

Jeg mener at norske studenter og utenlandsstudenter burde være likestilte i konkurransen om å få studentbolig.

 Aisha Naz Bhatti.

Det er viktig at vi får høre om mangel på praksisplasser, for det er vi som politikere som har ansvar for at praksisplassene finnes.

Guri Melby

(Guri Melby, Venstre)

— For å sikre kvalitet må vi satse på forskning, men også god undervisning. Forskning blir belønnet, men det blir ikke undervisning. Vi mener at det bør finnes et system som gjør at fremragende undervisere får poeng på lik linje som forskere når de publiserer noe. Dette tror jeg vil være bra for både studentene, men også for institusjonen, sier Guri Melby.

Sunniva Myrene Bråten, leder av Studentparlamentet ved HiOA, holdt ett av innleggene under møtet. Hun snakket om «Studentenes universitet» og praksis ved utdanningene.

Melby forteller at hun mener at innlegget som Myrene Bråten holdt, er nyttig for politikerne.

— Det er viktig at vi får høre om mangel på praksisplasser, for det er vi som politikere som har ansvar for at praksisplassene finnes. Jeg tror samarbeid mellom utdanningsinstitusjonene og samfunnet er viktig, sier Melby.

Stø kurs fra Høyre

Også Henrik Asheim, stortingsrepresentant for Høyre, synes kvalitet i utdanningen er en viktig sak for partiet.

Asheim sier at Høyre ønsker å holde samme kurs som de har gjort tidligere når det kommer til studiekvalitet.

— Kvalitet i utdanningen er et vidt begrep. Men helt kontrekt seg jeg at for eksmepel faglig oppfølging er viktig, og noe vi vil jobbe for. Vi ser at det er mange studenter som bli gående alene, og at det er mange som mener de ikke får god nok faglig oppfølging på studiet sitt. Dette er noe institusjonene må ta større ansvar for, sier Asheim.

Et av temaene som har vært diskutert og debattert er skolepenger for utenlandsstudenter. Høyre har tidligere uttalt til at de ønsker å innføre moderate skolepenger for studenter utenfor EU/EØS. Neste helg har partiet landsmøte.

(Henrik Asheim, Høyre)

Skolepenger

Et av partiene som er delt i spørsmålet om skolepenger for utenlandsstudenter, er Senterpartiet. Mandag skrev Khrono om at flere fylkeslag gå imot forslaget om skolepenger - stikk i strid med det programkomiteen foreslo.

Aisha Naz Bhatti, stortingskandidat ved Oslo Senterparti, er en av senterpartipolitikerne som er uenig i forslaget. 

— Jeg synes argumentet om at Norge må innføre skolepenger fordi alle andre land gjør det, er veldig tynt. Norge burde heller være et foregangsland og si at utenlandsstudenter skal få studere her gratis. Norge går glipp av dyktige studenter dersom forslaget innføres, sier Bhatti.

Men Bhatti mener at utenlandsstudenter ikke burde ha førsterett på studentboliger, ettersom kampen om studentboligene er tøff nok fra før.

— Jeg mener at norske studenter og utenlandsstudenter burde være likestilte i konkurransen om å få studentbolig, sier Aisha Naz Bhatti.

Også Carl I. Hagen, bystyremedlem for Oslo Fremskrittsparti og 4. kandidat for Oslo Frp til Stortingsvalget, var tilstede under møtet ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Han forteller han var der for å høre mer om hva HiOA har å tilby, men sier han ikke er oppdatert på hva Frp står for når det kommer til høyere utdanning.

At Høgskolen i Oslo og Akershus blir universitet tror han vil være bra for institusjonen.

— Slik jeg forstår det, handler dette bare om et navnebytte. HiOA er en viktig institusjon for Oslo og Akershus, og bidrar til arbeidsplasser - og press på boligprisene, sier Carl I. Hagen (bildet under).

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS