Det nærmer seg lydprøver på Fornebu torsdag
Mye som skal sitte i sjangeren hip-hop.
Enkel servering mellom prøvene.
Uten mat og drikke...
Pep-talk med selveste Kåre Magnus Bergh.
Mange som står på for artistene,
Showet skal testes ut.
Lærerikt på lydprøve.
Store og små detaljer finpusses.
Man må holde seg oppdatert. også på Stjernekamp-prøver.
Er spent på om showet vil sitte.
Backstage med mobilen.
Mye man må huske på. Samtidig.
Nicoline tar seg tid til forelesninger. Ihvertfall noen.
Tørrtrening i garderoben.
Fungerer dette mon tro?
Armbevegelsene må også sitte.
Nicoline gleder seg til lørdag og hiphop.

HiOA-student Nicoline videre i Stjernekamp

Aller helst vil Nicoline Berg Kaasin bli artist på heltid. Økonomistudiene på Høgskolen i Oslo og Akershus er en slags plan B. I kveld overbeviste hun igjen, denne gang i opera i programmet Stjernekamp på NRK.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicoline Berg Kaasin går andre året på økonomi og administrasjon på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Denne høsten er hun ikke bare student. 27-åringen fra Bekkestua i Bærum er også en av deltakerne i årets sesong av Stjernekamp på NRK1.

To lørdager på rad har Kaasin bli ekspertenes favoritt. For to uker siden i storband, og forrige uke i sjangeren hip-hop.

Det startet ut med ti artister, da de i kveld konkurrerte i sjangeren opera var det bare seks stykker igjen.

Da lørdagens program var over er det klart at Kaasin er en av fem artiser som er igjen. Hun gikk klart videre til neste lørdag. Da er det både punk og gospel på timeplanen.

Er på de fleste forelesningene

Kaasin studerer økonomi og administrasjon på HiOA. Hun forteller at det så langt har gått bra å kombinere studiene og Stjernekamp, men at det blir vanskeligere og vanskeligere.

— Jeg går på forelesningene i de fagene jeg syns er vanskeligst hver uke. De andre fagene leser jeg meg opp på. Man kommer i en boble når man er med på et program som Stjernekamp. Det jeg syns er så deilig med å gå på forelesninger er at jeg klarer å ta en pause fra Stjernekamp og bare fokusere på det vi skal lære i forelesningen.

Hun forteller videre at hun ikke har hatt noe behov for tilrettelegging, annet enn at hun har fått lov til å bytte engelskgruppe for å få kabalen til å gå opp.

Jeg gruet meg masse til rappen, men det var egentlig veldig gøy.

Nicoline Berg Kaasin

Jeg går på forelesningene i de fagene jeg syns er vanskeligst hver uke.

Nicoline Berg Kaasin

Øvde på hip-hop

Dansere øver på sine koreografier, lys blinker og på scenen står Nicoline Berg Kaasin og får hjelp til å lage den beste startposisjonen.

Musikken dundrer i gang, og Nicoline synger «I’m gonna love you, until you hate me». Lørdag står sjangeren hiphop på programmet i Stjernekamp, og Kaasin skal fremføre «Black Widow» av Rita Ora og Iggy Azalea.

Khrono var med Kaasin på lydprøver til sjangeren hip-hop i forrige uke.

— Jeg elsker jo hip-hop og syns det er gøy å danse til. Jeg gruet meg masse til rappen, men det var egentlig veldig gøy. Men det er en del trinn og koreografi så jeg sliter litt med pusten foreløpig.

Femte sesong med Stjernekamp

Det er femte sesong av konseptet Stjernekamp som nå ruller på skjermen i beste sendetid hver lørdag på NRK. Allerede er tre artister ute, og kampen artistene imellom blir hardere og hardere.

For 14 dager siden det sjangeren storband og da ble Kaasin fagekspert Jens Wendelboes favoritt. Forrige uke var det hip-hop og igjen ble Kaasin plukket ut som ekspertenes favoritt.

— Jeg utvikler meg mye fordi jeg pusher grenser og går ut av komfortsonen min. For da vi fremførte storband skulle jeg danse og synge samtidig. Det ble en stor utfordring å få til på så kort tid, forteller hun.

Fisk og Bambi

Uttrykk som «fisk på land» og «Bambi på isen» handler i Stjernekamp-sammenheng om én ting – opera, skriver NRK i sin programomtale. Og de legger til at ingen sjangre setter nervene mer i helspenn, rett og slett fordi det er en enorm utfordring og fjernt fra det artistene vanligvis gjør.

Kveldens fagekspert er selv operastjerne, Solveig Kringlebotn. Som i de fire tidligere sesongene stiller hun opp som mentor og sjangerekspert i Stjernekamp.

Den berømte sopranen har sunget på operahus over hele verden og er også kjent som en fabelaktig pedagog.

Nicoline Berg Kaasin skal synge arier fra Carmen av Georges Bizet (1875) og Libretto av Henri Meilhac og Ludvic Halévy.

Økonom eller artist

Kaasin studerer økonomi ved siden av sangkarrieren, og forteller at hun trives godt. Selv om hun er student vil hun likevel satse på musikken og livet som artist.

— Jeg trives godt på økonomistudiet og lærer mye nyttig. Studiet er en slags plan B. Det er jo ikke sikkert jeg kan leve av å være artist resten av livet, og da vil jeg drive med noe innenfor administrasjon. Man lærer mye nyttig allmenn kunnskap og diskuterer ting som skjer i samfunnet, sier Kaasin.

Vi treffer Nicoline før første lydprøve på hip-hop.
Store og små detaljer er viktig skal man lykkes.
Mobilen er med, også på lydprøve.

Hun forteller videre at hun allerede har fått bruk for det hun har lært i studiet. Hun prøver blant annet å holde styr på regnskapet hun må ha oversikt over som freelanceartist.

(Foto øverst: NRK/Stjernekamp)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS