Rekordmange lærere får ja til videreutdanning

PublisertTirsdag, 10. mai 2016 - 14:29-OppdatertTirsdag, 10. mai 2016 - 17:58
Lærere. Torbjørn Røe Isaksen har innvilget rekordmange søknader om videreutdanning for lærere. 5617 skal i gang til høsten.

5617 lærere får tilbud om å ta videreutdanning fra høsten. Det er det høyeste antallet noen gang.

— Regjeringen fortsetter satsingen på videreutdanning. På grunn av den rekordhøye søkningen har vi i år økt antallet studieplasser med ytterligere 300, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, i en pressemelding fra departementet.

Det betyr at regjeringen Solberg har økt tilbudet om videreutdanning til lærere med over 3700 plasser siden regjeringsskiftet.

Fordypning til mattelærere

Samtlige av de 2012 søknadene om videreutdanning i matematikk ble innvilget.

— Vi har strukket oss ekstra langt for å godkjenne flest mulig søknader om videreutdanning innen matematikk, og ligger nå godt an til å oppfylle løfte om å tilby videreutdanning til 10.000 matematikklærere i løpet av fem år, sier kunnskapsministeren.

I tillegg får 1158 lærere videreutdanning i engelsk og 1083 i norsk. Resten av plassene går til et bredt spekter av fag, blant annet kunst og håndverk, naturfag og lesing som grunnleggende ferdighet. Totalt 5617 søkere har fått innvilget søknaden sin, noe som er 317 flere enn i fjor, skriver departementet i sin pressemelding.

Mange tilbud

— Dette er et viktig bidrag til at skoleeiere over hele landet skal kunne oppfylle kompetansekravene til undervisning innen 2025, sier Isaksen i samme pressemelding og han legger til:

— Samtidig har lærerne i år hatt rekordmange tilbud å velge imellom, og søkertallene viser at interessen for faglig fordypning er stor. Regjeringens satsing vil fortsette med full styrke, og lærerne som ikke får tilbud om videreutdanning nå, har gode sjanser de neste årene.

Fakta

Videreutdanning av lærere høsten 2016

Antall søknader innvilget

 • 2012 i matematikk
 • 1158 i engelsk
 • 1083 i norsk
 • 31 i norsk tegnspråk
 • 5 søknader i samisk.
 • 1328 i andre fag.  

Av de 5617 lærerne er det 4005 på vikarordning og 1612 på stipendordning.

Kilde: Kunnskapsdepartementet

Ved å melde deg på vil du jevnlig få nyhetsbrev fra Khrono på epost.

Tips oss gjerne om aktuelle saker på tips@khrono.no.

Vennlig hilsen Tove Lie,
ansvarlig redaktør, Khrono

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Fakta

Videreutdanning av lærere høsten 2016

Antall søknader innvilget

 • 2012 i matematikk
 • 1158 i engelsk
 • 1083 i norsk
 • 31 i norsk tegnspråk
 • 5 søknader i samisk.
 • 1328 i andre fag.  

Av de 5617 lærerne er det 4005 på vikarordning og 1612 på stipendordning.

Kilde: Kunnskapsdepartementet

Fra seksjonene

Siste

Debatt

Karriere

Campus

Samfunn

Mest lest

Debatt

Meninger · Studiestart. Du har en viktig stemme og den må du bruke. Bruk den under stortingsvalget i høst og bruk den ved din institusjon og ved ditt lokale studentdemokrati, oppfordrer student på Høgskolen i Oslo og Akershus, Martine Gjerde.  
Meninger · Studiestart. Politiutdanningen skal forberede studentene på oppgaver som vi i dag ikke kjenner helt til, skriver rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen. 
Meninger · Doktorgrader. At tre av ti doktorgradsstipendiater hentes fra utlandet, er et sunnhetstegn. Blir det sju av ti kan ringvirkningene på lengre sikt ramme den hjemlige forskerrekrutteringen, mener professor emeritus Sigurd Allern. 

Karriere

Campus

Samfunn