Trafikklærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus er på fjerdeplass når man rangerer antall førstevalgssøkere per studieplass i hele landet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

HiOA har flest studier på studentenes søketopp

Høgskolen i Oslo og Akershus har suverent flest studier på rankinglisten over tilbudene med flest førstevalgssøkere per plass.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

7 av de 16 øverste studiene med flest førstevalgssøkere per plass nasjonalt er studietilbud på landets største høgskole, Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Nærmest HiOA kommer Universitetet i Oslo, med 3 stykker blant de 16 øverste.

At det er mange søkere per plass sier nødvendigvis ikke så mye om hvor vanskelig det viser seg å være å komme inn på studietilbudet. Det kommer an på kvaliteten på søkerne, og den kjenner man først når opptaket er gjort i juli.

Vekst på over 7 prosent

HiOA hadde en god økning i antall førstevalgssøkere, med vekst på drøye 7 prosent, godt over landssnittet på 3,2 prosent.

Høgskolen hadde også lavere tap av søkere til utdanning for grunnskolelærere trinn 1-7, med 3,48 prosent nedgang, sammenlignet med drøye 11 prosent på landsbasis.

Takker studentambassadører

Prorektor for utdanning på HiOA, Nina Waaler skriver i sin blogg at hun er veldig glad for de positive tallene for høgskolen.

— Jeg vil takke alle som har jobbet med rekruttering det siste året. På HiOA er det mange som jobber med å fortelle søkere om våre studier, veilede, informere og svare på spørsmål, skriver hun og legger til:

— Jeg vil spesielt takke de mange studentambassadørene våre som har stilt på utdanningsmesser, skolebesøk og tatt i mot besøk til fagdager på HiOA. Disse fantastiske studentene er en viktig grunn til fremgangen i år.

Her er de populære studiene på HiOA

Studiene med mange søkere per plass på HiOA er (antall søkere per plass i parentes):  Økonomi og ledelse (23,6), Trafikklærerutdanning (14,6), Økonomi og ledelse - deltid (14,1). Arkivvitenskap, årsstudium (12,4), Kunst og design - studieretn. mote og produksjon (10,2), Medier og kommunikasjon, årsstudium (8,8), Prehospitalt arbeid - paramedic (8,5), Bibliotek- og informasjonsvitenskap, årsstudium (7,6), Barnevernspedagogutdanning (7,3) og Fotojournalistikk (6,5).

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS