null Foto: FRANCESCO,SAGGIO* Oslo-Norway

Nye sjefer på plass

Egil Trømborg har vært dekan i sju måneder på Høgskolen i Oslo og Akershus, og er snart den med lengst fartstid i egen toppledelse. Ny fakultetsdirektør og en seksjonssjef ble ansatt mandag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakultet for teknologi, kunst og design på Høgskolen i Oslo og Akerhus (HiOA) har ansatt ny fakultetsdirektør. Ny seksjonssjef og ny prodekan er også plass. I tillegg har fakultet lyst ut tre nye stillinger, deriblant jobben som seksjonssjef for økonomi.

Maren Kristine Moen (bildet) er tilsatt som fakultetsdirektør på Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD).

Les også: 21 har søkt fakultetsdirektør

Moen (39) kommer til fakultetet fra jobben som administrativ leder ved Institutt for medier og kommunikasjon på Universitetet i Oslo (UiO) – en stilling hun har hatt siden 2010. Før det var hun studieleder ved samme institutt. Moen har en mastergrad i statsvitenskap som hun fullførte ved UiO i 2005.

På tross av store utskiftninger, som i stor grad har helt naturlige årsaker, skal vi gjøre det beste ut av det.

Egil Trømborg

Inntil den nye fakultetsdirektøren er på plass, fungerer Stine Kihl i stillingen. Kihl er seksjonssjef for økonomienheten i fakultetsadministrasjonen.

Marianne Kjær Bakke fungerer igjen som Kihls erstatter.

Stor utskiftning

Dekan Egil Trømborg (bildet under) er veldig glad for å ha en ny direktør på plass, og er veldig godt fornøyd med den ansettelsen man nå har gjort.

— Du er snart den med lengst erfaring i ledelsen på fakultet ditt, og du har vært der i et halvt år?

— Ja, det har vært store utskiftninger. Da jeg begynte for sju måneder siden var jeg den yngste og den med minst erfaring. Dette bildet er nesten snudd på hodet på bare disse månedene, sier Trømborg som legger til:

— På tross av store utskiftninger, som i stor grad har helt naturlige årsaker, skal vi gjøre det beste ut av det og jeg gleder meg til den nye staben er komplett og i gang med sitt arbeid, sier Trømborg.

— Spennende arbeidsplass

— Det er mange grunner til at jeg søkte denne jobben, og er veldig gald for å ha fått den, sier Moen.

— For det første er Høgskolen i Oslo og Akershus en svært spennende og interessant arbeidsplass. Det skjer veldig mye på og rundt HiOA for tiden, og det vil jeg gjerne være med på, sier Moen.

Hun trekker også fram at det å bli fakultetsdirektør er et hakk opp på karrierestigen fra den posisjonen hun har nå.

— Dessuten har de ansatte i fakultetsadministrasjonen et svært godt rykte på seg. Jeg vet at det for en tid tilbake har vært en strevsom utfordring i en arbeidsmiljøsak, men de som jobber der har et godt rykte og jeg gleder meg til å bli en del av et ambisiøst faglig miljø i sterk utvikling, sier Moen.

Nye seksjonssjefer

I et nyhetsbrev fra fakultet forteller de også at fra UiO kommer også Jørund Støre Bergrem (44), som er tilsatt som seksjonssjef for studieadministrasjon og internasjonalisering. Jørund har ledet Psykologisk institutts studieseksjon siden 2010, med et lite opphold som administrativ leder av Sosialantropologisk institutt (2014-2015), og har arbeidet med studie- og forskningsadministrasjon på universitet siden 2005. Jørund er utdannet cand. polit. (sosiologi). 

I slutten av forrige uke kunne dekan også annonsere tilsettingen av Astrid Oust Janbu som prodekan Sturla Rolfsens etterfølger fra 1. april. Janbu er i dag tilsatt som førsteamanuensis ved Institutt for maskin, elektronikk og kjemi, hvor hun har vært siden 2008. Janbu har vært fakultetsverneombud.

Wenche Lyche er tilsatt som førsteamanuensis ved Institutt for produktdesign i Torgrim Eggens stilling, som har åremålsstillingen som instituttets studieleder. Lyche er ingen nykommer på fakultetet: Hun har tidligere undervist som timelærer på Institutt for estetiske fag. Som designer er hun blant annet kjent for å ha designet prinsesse Märtha Louises brudekjole. 

Tre andre stillinger lyst ut

Fakultet for teknologi, kunst og design har for tiden lyst ut tre ledige stillinger (frist i parentes):

  • Seksjonssjef – økonomi (06.03.16)
  • Førstekonsulent – økonomi (10.03.16)
  • Førsteamanuensis i informasjonsteknologi rettet mot programmering og universell utforming av IKT (10.03.16)
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS