Sosial og informativ velkomst

Publisert

Den årlige velkomstseremonien i Grieghallen markerer starten på studentlivet og et nytt akademisk år. Her er mye nyttig informasjon å hente, samt friske kulturinnslag – med blant andre spelemannsprisvinner Sissy Wish.

– Det som skjer i Grieghallen tirsdag 16. august er både litt høytidelig og litt festlig, både informativt og sosialt. Den som vil, kan få mye igjen for denne dagen, understreker Ingrid Endal, informasjonskonsulent ved Utdanningsavdelingen og prosjektleder for studentmottaket i Grieghallen.

Selve den høytidelige velkomsten starter klokken 1000, da påtroppende UiB-rektor Sigmund Grønmo holder tale til de nye studentene. Deretter følger en studenttale, ved NSU-leder Sigrid Melhuus, etterfulgt av håndplukket gjestetaler, som er en overraskelse. Innimellom blir det musikalske innslag med blant andre Sissy Wish, som fikk prisen for beste kvinnelige artist under Spelemannsprisen 2004.

Rikt tilbud

Klokken 1300 starter en annet friskt opplegg: Studio studentliv.

– Det er et visuelt radioprogram der forskjellige studentorganisasjoner entrer scenen og får vist fram sine tilbud. Representanter fra studentradioen er programledere, og det hele krydres med flott musikk og show, lover Endal.

Mellom disse to eneste offisielle innslagene blir det mat. Tradisjonelt har det betydd grilling rett på utsiden av Grieghallen, men det spørs nok i år, med all veiarbeidet som pågår der. Men mat og drikke blir det i alle fall, og det til en rimelig penge.


Mylder av stands

Ellers kommer Grieghallen denne dagen til å dreie seg om stands. Mer enn seksti studentorganisasjoner står på stand, alt fra politiske organisasjoner, kor og korps, til idealistiske organisasjoner, idrettslag og ulike medier, som Studvest og Student-TV.

– Dette er et veldig godt tilbud for studentene. Det handler om det sosiale livet, livet utenfor selve lesesalen. På standene kan studentene orientere seg om ulike fritidstilbud. Organisasjonene er ivrige etter å rekruttere nye deltakere, og som student kan man enten engasjere seg i en eller flere av disse organisasjonene, eller bare få et overblikk over hvilke tilbud som finnes, og benytte seg av det som passer.

I andreetasjen står de faglig relevante standene, med de syv fakultetene representert, i tillegg til blant andre Lånekassen, Studentsamskipnaden i Bergen, Universitetsbiblioteket og Fadderuken.

– Vi oppfordrer nye studenter til å vandre rundt og sanke informasjon. Representanter fra fakultetene står til disposisjon for å svare på studentfaglige spørsmål. Lånekassen vil være representert og kan svare på alt som har med lån og stipend å gjøre. PC-terminaler er tilgjengelige, hvor man kan få hjelp til å registrere seg som student, forteller Endal.


Sosial happening

Velkomstseremonien i Grieghallen foregår altså tirsdag 16. august, men semesteret starter allerede dagen før, mandag 15. august, med fakultetvise orienteringsmøter. Tid og sted for disse møtene går klart fram avbrosjyren ”Studiestart”, som rommer mye praktisk informasjon om UiB. Alle som får tilbud om studieplass ved UiB får ”Studiestart” tilsendt i posten i slutten av juli.

Etter fakultetets orienteringsmøter på mandagen, blir alle studenter som ønsker det plassert i en faddergruppe sammen med andre studenter på samme studieprogram.

– Når tirsdagen kommer har studentene allerede blitt inndelt i faddergrupper og rukket å bli litt kjent med hverandre. Det kan være en stor fordel, for på den måten ligger forholdene enda bedre til rette for at opplegget i Grieghallen blir noe av en sosial happening. Vårt hovedfokus er å sørge for at nye UiB-studenter blir skikkelig godt mottatt, avslutter Ingrid Endal.

Powered by Labrador CMS