Starter bygging av et hjem for utviklingsforskning

Universitetet i Bergen, CMI og Magør Eiendom har inngått en avtale med Skanska om oppføring av nybygget på Dragefjellet. Det nye hjemmet for utvikligsforskning skal være innflytningsklart tidlig i 2009.

Når avtalen nå er i boks, vil sannsynligvis byggearbeidene starte i nær fremtid.  Man har lenge arbeidet for å samle utviklingsforskningen og deler av det juridiske miljøet på Dragefjellet. Det nye bygget på omlag   6000 m2  skal benyttes av CMI, Det juridiske fakultet, Unifob Global og Senter for midtøsten og islamske studier. 

– Bygget kommer til å bli et signalbygg for utviklingsforskning i Bergen, og samle landets største forskningsmiljø på dette område, sier jussprofessor og CMIs styreleder, Jan Fridthjof Bernt, i en pressemelding.

I huset vil det også bli etablert et felles ressurssenter for utviklingsforskning. CMI peker på at man ved å flytte sammen vil kunne få en enda tettere kontaktflate mot fagmiljøene ved UiB.

– Vi ser fram til en ytterligere styrking av samarbeidet og sterkere felles profilering av utviklingsforskingsmiljøene i Bergen. Flyttingen vil også gjøre det mulig med tettere samarbeid mellom CMI og miljøer ved Det juridiske fakultet som arbeider med problemstillinger som menneskerettigheter, internasjonalt samarbeid og varslerproblematikk.Vi har store forventninger til nye samarbeidsformer og nye forskningsprosjekter, sier Bernt, som roser universitetsledelsen, Magør Eiendom og stab og styre ved CMI for en enestående arbeidsinnsats og stor fleksibilitet og kreativitet i en hektisk forhandlingsinnspurt.

Powered by Labrador CMS