#Paradoks

Publisert - Sist oppdatert

Sofies univers er Khronos uhøytidelige studentblogg. Det publiseres ny hver fredag. Dette er den sjuende i rekken. God helg!

(Advarsel: Denne bloggen kan inneholde ironi og humor. Noe er til og med satt på spissen.)

I kveld har UiO invitert Bill Gates til en konferanse om global helse, sammen med vår nye helseminister, Bent Høie og UiO-rektor, Ole Petter Ottersen. Da jeg leste om dette arrangementet tenkte jeg selvfølgelig: Hæ? Hvorfor skal Bill Gates snakke om helse? Da kan jo HiOA like godt invitere… Eh… Donald Trump til å snakke om smørkrisen som vi jo ble så hardt rammet av (sørger fremdeles). I selskap med finansminister, Siv Jensen selvfølgelig (at «finansminister» og «Siv Jensen» nå er i samme setning sitter fremdeles sykt langt inne).

Dessuten kan jeg med hånda på hjertet si at min helse ikke ble noe bedre etter at jeg ble introdusert for Microsoft. Jeg har bare blitt feitere, og jeg blir like sint hver gang jeg failer i Minesveiper.

Men OK, da. Det er jo ikke helt tilfeldig at Bill Gates kommer for å prate om global helse. UiO skriver at verdens rikeste mann (formuen hans er på 422 milliarder kroner… Tenk hvor mange baguetter i kantina vi hadde hatt råd til med den summen) bruker store deler av sin formue til å støtte helsetiltak, blant annet gjennom et vaksineprogram. (Verdens rikeste mann har kommet til verdens rikeste land – meta ass).

I forbindelse med kjendisbesøket, oppfordrer UiO folk til å sende inn spørsmål til Bill Gates med hashtagen, #GlobalUiO. Det er kun inviterte som får delta på konferansen, men ikke fortvil! Jeg har nemlig sendt inn de spørsmålene alle lurer på. Jeg tok en for laget rett og slett:

Så da gjenstår det bare å oppfordre vår rektor om at vi også inviterer en superkjendis til HiOA. Det skulle bare mangle. Min topp 3 ønskeliste er foreløpig:

  1. Barack Obama. Han kunne for eksempel pratet litt om livet etter Fredsprisen og om han er redd for å bli husket som «Freds»prisen-Obama.
  2. Angela Merkel. Hva med en forelesning om lydkvalitet og Datalagringsdirektivet?
  3. Vladimir Putin. Han kan komme og legge frem løypa for neste års Gay Pride.

Ikke bry deg om dette innlegget. Jeg er egentlig bare bitter fordi jeg er dritdårlig i Minesveiper.

Organisasjon. Regjeringen deler ut støtte etter søknad til studentorganisasjonene hvert år. Denne sommeren er det fagskolestudentene som kan smile bredest når departementet har fordelt nær 8 millioner.