Jeff Lugowe er ny alumnikoordinator på HiOA. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Amerikaner skal bygge kultur og omdømme for høgskolen

Høgskolen og arbeidslivet skal knyttes tettere sammen gjennom satsning på alumninettverk. Jeff Lugowe tar saken

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeff Lugowe (31) er tilsatt i prosjektstilling som almumnikoordinator og starter arbeidet 15. desember. Etter å ha fulgt med på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) over lengre tid ble prosjektstillingen utlyst og det ble en enkel avgjørelse:

— Å utvikle alumni var så spennende at jeg måtte søke. Det er en måte å bygge omdømme og kultur som jeg finner veldig interessant og har mye erfaring med.

Lugowe er del av både Harvard og Brown University sine alumninettverk.

— Slike porter er gull verdt, både for å skaffe seg kontakter i arbeidsliv og for institusjonen til å markedsføre seg selv. Å kunne holde tettere kontakt med kandidater ute i arbeidslivet kan bety mye for rekruttering og omdømmebygging. Ikke minst kan det fungere som en både uformell og direkte karriereveiledning som tradisjonelle karrieresentere ikke har sjanse til å oppnå på samme måte, sier han.

En manglende kobling

Alumniarbeid er verdifullt flere steder enn man gjerne tror.

Jeff Lugowe

— Hvorfor mener du at alumninettverk er så viktig for HiOA?

— HiOA er stor og viktig i regionen. Når jeg da snakker med tidligere Hi(O)(A)-ere som ikke ennå har fått med seg fusjonen, sier det meg at en kobling til arbeidslivet mangler. Og jeg tror at alumni kan bli den koblingen.

Jeff Lugowe er forsiktig med å definere for mye av arbeidet sitt før han inntrer offisielt, men ser at det foregår mye godt alumniarbeid på HiOA fra før av.

— Det er dog behov for nettopp koordingering noen steder, og så vil jeg arbeide for å forenkle og tilrettelegge alumniarbeidet videre.

Verdensvant amerikaner

Lugowe er opprinnelig fra Philadelphia i Pennsylvania og flyttet til Norge i 2007 på Fulbright-stipend for å forske på polsk arbeidsinnvandring. Masteren sin skrev han senere ved Harvard og har med unntak av det bodd her siden.

— Jeg brukte alumninettverk for å finne kontakter både da jeg flyttet til Polen og til Norge, sier han.

Amerikaneren snakker norsk, svensk, dansk, polsk, tsjekkisk, slovakisk, tysk og spansk. Han har bachelor i slaviske studier fra Brown University og tok master i russiske, øst-europeiske og sentralasiatiske studier.

Allikevel mener han at det er den amerikanske kulturen han har med seg som er den viktigste:

— Mitt inntrykk er at nordmenn ennå ikke har fullt innsett viktigheten av nettverksbygging. En rekke utdanningsinstitusjoner er allerede ganske gode på det, og jeg blir ikke den første alumnikoordinatoren i sektoren, men potensialet her er stort, sier Lugowe.

Han sa opp en fast stilling hos NAV Skedsmo for å komme til HiOA. I NAV oppfordret han ofte folk til å benytte nettverk for å komme seg inn i jobbmarkedet.

— Og når folk først satte igang viser det seg at nordmenn er veldig gode på det, forteller han.

Alumni alle veier

Ifølge den nye alumnikoordinatoren er noen utdanninger nærmere knyttet til spesifikke yrker enn andre, og at praksis kan dekke deler av potensialet i alumni.

— Men alumninettverk er mer verdifullt flere steder enn man gjerne tror, sier han.

— I dag bytter folk jobb oftere, og man tar gjerne mer utdanning etter et par år i jobb. Dersom man holdt en tett kontakt med utdanningsinstitusjonen i mellomtiden er det fort naturlig å komme tilbake.

— Hva håper du å få til disse to årene?

— At de aller fleste fagmiljøer skal ha en eller annen form for alumnitilknytning, at studenter skal kunne få karriereveiledning også fra tidligere studenter, og at vi kanskje til og med får bygget en felles plattform som hele HiOA-alumniet kan samles om.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS