Den grafiske profilen til Deiglig på Fyrhuset.
Nystekt focaccia.
Fyrhuset på Høgskolen i Oslo og Akershus campus Pilestredet.
På Deiglig har man boller i ovnen.
Fasaden på Fyrhuset.
Boller som snart skal i ovnen.
Høgskolen i Oslo og Akershus campus Pilestredet ligger i gamle Frydenlund.
Det formelig bugner av bakevarer.
Ordspill på lyseblå bakgrunn.
Pizzabaking på italiensk vis.

Deiglig på campus

Bakeriet Deiglig har tatt over kaféen på Fyrhuset i campus Pilestredet. Hver morgen tilbys studenter grove rundstykker godt tilpasset studenters økonomi.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Deiglig» er bakeri-konseptet til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og har vært etablert på Blindern i flere år. Der har konseptet vært en stor suksess og nå har det kommet til campus i Pilestredet på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Onsdag var det åpning og en ivrig Mia Lindstad, områdeleder i SiO Mat og drikke, viser rundt i det nyåpnede Fyrhuset på campus Pilestredet.

På kjøkkenet bugner det i focacciadeiger, bolledeiger, pizzadeiger og nydelig utstyr og ovner.

Ekte italiensk

Paolo Ficarra har bakt pizza i 35 år og var blant annet med på å åpne «Villa Paradiso» på Olaf Ryes plass i 2004. Italieneren har nå jobben som pizzabaker for «Deiglig» i Fyrhuset og ser frem til å bake for studenter.

— Et ungt klientell i en flott og stor restaurant, dette blir veldig bra, forteller han på en perfekt blanding mellom engelsk og norsk med italiensk aksent.

Lokalt og nybakt

Gjennom dagen serveres det italiensk pizza og focaccia. Ferske boller og brød får man til alle tider, men menyen er slik det skal være når man har gjær å ta hensyn til: Noe bundet til spesielle tider.

Smoothier, kaffe fra nymalte bønner er viktig på en kafé nå til dags, samt lokalt forankrede maltbaserte produkter. Til og med studentøkonomisk tilpasset disse også.

Frokost er også studentvennlig adressert med nystekte grove rundstykker på morgenen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS