Hva forbinder studenter med Prøysen?

Høgskolen i Oslo og Akershus markerer Prøysen-året onsdag. Se video om hva noen av dagens studenter forbinder med Alf Prøysen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) markerer Prøysen-året 5. november, med et variert program hele ettermiddagen og kvelden.

— Vi syntes at landets største høgskole burde markere Prøysenåret i år. Vi syntes selv at vi har laget noe fint, sier en av initiativtakerne til høgskolens Prøysendag, Liv Anna Hagen.

100 års jubileum

Khrono har spurt dagens studenter om hva de forbinder med Alf Prøysen, som ville fylt 100 år i år. Den folkekjære forfatteren er kjent for blant annet sine barnesanger om Nøtteliten, Bolla Pinnsvin og Helene Harefrøken. Han har skrevet historien om Teskjekjerringa og barnetv-serien om Kanutten og Romeo Clive. Mest kjent er han vel for Julekveldsvisa, sangen om Jordmor-Matja og Du skal få en dag i mårå. 

«Alf Prøysen er etterkrigstidens fremste skaper av norsk sangtekst og sentral i moderne norsk barnelitteratur. Populariteten har til tider vært så stor at det har vært vanskelig å få øye på at også deler av forfatterskapet hans for voksne tilhører det ypperste i norsk litteratur generelt, selv om han nesten bare produserte prosa i lite format», heter det blant annet i biografisk leksikon. 

Flere sider av Prøysen

På HiOAs Prøysendag vil man bli presentert for flere sider av av den folkekjære dikteren og visekunstneren.

Prøysen-biograf og forfatter Ove Røsbak kommer, ellers er det bare interne krefter som skal bidra. Ulike fagmiljøer, alt fra studentgrupper, to kor blant de ansatte , satt sammen for anledningen, seminarbidrag fra blant annet samfunnsfag og naturfag.

Når programmet er over kan alle som vil bli med på Prøysen-nachspiel.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS