Senterleder Oddgeir Osland søker sin egen jobb på Senter for profesjonsstudier. Foto: Eskil Wie

Osland søker fire nye år på SPS

Senterleder Oddgeir Osland søker sin egen jobb for fire nye år. Han har konkurranse fra to andre.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Senter for profesjonsstudier (SPS) skal ha ny sjef, og senterleder Oddgeir Osland (55) har søkt jobben som han har hatt siden 2011.

De to øvrige søkerne er Oddvar Hollup (62), professor Institutt for sosialfag på Høgskolen i Telemark, og sivilingeniør Eirik Lindberg (63), som driver eget firma innen prosjektledelse, konflikthåndtering og coaching.

Oddgeir Osland kom fra jobben som forskningsleder ved Transportøkonomisk institutt da han ble ansatt ved SPS i 2011.  Han har tidligere blant annet vært førstelektor ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, og er utdannet sosiolog fra Universitetet i Bergen. Etter fire år som senterleder er han fornøyd med utviklingen senteret har sett.

— Vi har lykkes godt med arbeidet på alle forskningsfelt, og spesielt med å dreie forskningsformidlingen mer inn mot utdanningene, sier han.

Fremover ser Osland et unikt handlingsrom da både regjeringen og Norges Forskningsråd (NFR) understreker et behov for mer kunnskap og forskning på profesjonsutdanningene, hvor HiOA og SPS står sentralt til å både medvirke og levere på dette. Han er også klar på SPS’ iboende utfordring:

— Vi må hele veien balansere mellom å være et akademisk forskningsmiljø på internasjonalt høyt nivå, samtidig som vi både skal formidle og være relevant for våre utdanninger, sier senterlederen.

—Er dette noe dere har lykkes med hittil?

— Ja, jeg mener vi presterer godt. Samtidig er det noe vi arbeider med hver dag, og vi kan alltid bli bedre, sier han og legger til at han håper å få fortsette i det han kaller for «et usedvanlig godt kollegium».

Har søkt HiOA før

Oddvar Hollup har også tidligere ønsker seg til HiOA. Han søkte sommeren 2013 jobben som professor i profesjonshistorie på SPS som ble ledig da Rune Slagstad sluttet. Den fikk han ikke, og jobben gikk i stedet til professor Fredrik Thue. Arbeidsområdene hans er blant annet flerkulturelt arbeid og barnevern.

Les også: Thue vil bli nye Slagstad

Sivilingeniør Eirik Lindberg var også en av 14 søkere til rektorjobben på HiOA nylig.

Les også: 14 vil bli rektor på HiOA

Søknadsfristen til dekanjobben ved alle fire fakulteter ved HiOA, samt to prorektorstillinger er gikk ut 18.mars. Khrono publiserer søkerlistene til Fakultet for helsefag og Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, samt de to prorektorstillingene så snart de blir offentlige. Antakeligvis fredag 20.mars.

Les også:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS