Tar varslersaken svært alvorlig

Publisert - Sist oppdatert
null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Høgskoleledelsen ser svært alvorlig på varslingssaken. Hvis det skulle vise seg at HiOA har brukt ulovlige sensureringsmetoder er det selvsagt svært alvorlig.

Jeg er opptatt av å ta vare på studentene som her er berørt, og vil sørge for at de ikke blir skadelidende. Det er mitt ansvar å sørge for at HiOA følger gjeldene lover og regler. Hvis det skulle vise seg at vi bryter reglene for sensurering vil jeg rydde opp i det.

Praksisen knyttet til karakterfastsettelsen som er omtalt som ulovlig i Varslingsnemdas rapport er en vel etablert praksis. Det er viktig for meg å understreke at våre medarbeidere således har håndtert saken i tråd med HiOAs gjeldene regler og praksis. Jeg har søkt juridisk bistand hos Kunnskapsdepartementet fordi behandlingen av denne saken er prinsipiell, og handler om en fortolkning av Universitets- og høgskoleloven.  Jeg vil legge frem saken for styret så snart svar fra KD foreligger. Utover det jeg nå har sagt ønsker jeg ikke nå å kommentere det øvrige innholdet i rapporten ytterligere. Svar fra KD er forventet i slutten av denne uken.

debatt

Har du noe på hjertet?

Send oss et debattinnlegg, en kronikk eller en meningsytring. Alle innlegg signeres med fullt navn og tittel.

Jusskrangel. Innlegget under er statusen jusprofessor Benedikte Moltumyr Høgberg la ut fredag 9. mars på facebook. Saken har skapt mye debatt og tirsdag møtes studenter, ansatte og ledelsen ved Det juridiske fakultet på Universitetet i Oslo til debatt og samtale.