Tar varslersaken svært alvorlig

Publisert - Sist oppdatert
null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Høgskoleledelsen ser svært alvorlig på varslingssaken. Hvis det skulle vise seg at HiOA har brukt ulovlige sensureringsmetoder er det selvsagt svært alvorlig.

Jeg er opptatt av å ta vare på studentene som her er berørt, og vil sørge for at de ikke blir skadelidende. Det er mitt ansvar å sørge for at HiOA følger gjeldene lover og regler. Hvis det skulle vise seg at vi bryter reglene for sensurering vil jeg rydde opp i det.

Praksisen knyttet til karakterfastsettelsen som er omtalt som ulovlig i Varslingsnemdas rapport er en vel etablert praksis. Det er viktig for meg å understreke at våre medarbeidere således har håndtert saken i tråd med HiOAs gjeldene regler og praksis. Jeg har søkt juridisk bistand hos Kunnskapsdepartementet fordi behandlingen av denne saken er prinsipiell, og handler om en fortolkning av Universitets- og høgskoleloven.  Jeg vil legge frem saken for styret så snart svar fra KD foreligger. Utover det jeg nå har sagt ønsker jeg ikke nå å kommentere det øvrige innholdet i rapporten ytterligere. Svar fra KD er forventet i slutten av denne uken.

debatt

Har du noe på hjertet?

Send oss et debattinnlegg, en kronikk eller en meningsytring. Alle innlegg signeres med fullt navn og tittel.

Digitalisering. IKT er mye bedre egnet til umiddelbar og fragmentert underholdning enn noe annet, og alt IKT brukes til vil gradvis forfalle til det, mener Bjarne Vandeskog som vil ha mer debatt om digitalisering.

Rekruttering. 10 millioner i revidert nasjonalbudsjett til rekruttering av lærere er bra, men vil ikke løse dagens utfordringer, mener professor på Universitetet i Oslo, Karl Øyvind Jordell.