Tar varslersaken svært alvorlig

PublisertTirsdag, 27. august 2013 - 11:31-OppdatertMandag, 13. mars 2017 - 9:10
Høgskoledirektør
Meninger · Varsling. Høgskoleledelsen ser svært alvorlig på varslingssaken. Hvis det skulle vise seg at HiOA har brukt ulovlige sensureringsmetoder er det selvsagt svært alvorlig.

Jeg er opptatt av å ta vare på studentene som her er berørt, og vil sørge for at de ikke blir skadelidende. Det er mitt ansvar å sørge for at HiOA følger gjeldene lover og regler. Hvis det skulle vise seg at vi bryter reglene for sensurering vil jeg rydde opp i det.

Praksisen knyttet til karakterfastsettelsen som er omtalt som ulovlig i Varslingsnemdas rapport er en vel etablert praksis. Det er viktig for meg å understreke at våre medarbeidere således har håndtert saken i tråd med HiOAs gjeldene regler og praksis. Jeg har søkt juridisk bistand hos Kunnskapsdepartementet fordi behandlingen av denne saken er prinsipiell, og handler om en fortolkning av Universitets- og høgskoleloven.  Jeg vil legge frem saken for styret så snart svar fra KD foreligger. Utover det jeg nå har sagt ønsker jeg ikke nå å kommentere det øvrige innholdet i rapporten ytterligere. Svar fra KD er forventet i slutten av denne uken.

Ved å melde deg på vil du jevnlig få nyhetsbrev fra Khrono på epost.

Tips oss gjerne om aktuelle saker på tips@khrono.no.

Vennlig hilsen Tove Lie,
ansvarlig redaktør, Khrono

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Har du fått med deg?