Exochórda racemósa - storperlebusk. Buskene blir opptil 3 meter høye. De får en tett, avrundet form. Blomstene er rent hvite.   Foto: Jeanette Brun
Exochórda racemósa - storperlebusk. Buskene blir opptil 3 meter høye. De får en tett, avrundet form. Blomstene er rent hvite. Foto: Jeanette Brun

Parken ved NMBU får grønn pris

Parkanlegget ved NMBU i Ås er kåret til Årets grønne park i 2016.

Bransjeorganisasjonen Norske anleggsgartnere, miljø og landskapsentreprenører (NAML) står bak en årlig kåring av «Årets grønne park». I 2016 går prisen til parken på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås. Dette melder nettstedet Hage.no.

I begrunnelsen fra juryen sies det at «Parken har høy estetisk og bruksmessig verdi, også sett i forhold til anleggets omgivelser. Det fagmessige nivå på skjøtsel og drift ligger høyt. Og sist, men ikke minst: Parken er tilgjengelig for allmennheten.»

NAML har valgt parken ved NMBU fordi standarden på skjøtsel og vedlikehold av grøntområdene er hevet betraktelig de siste årene. Blant annet trekkes bruken av stauder fram, ettersom de har løftet standarden på området rundt Tårnbygningen.

Foto: Jeanette Brun (NMBU)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!