Nyansatt. Iver B. Neumann skal lede forskningsinstituttet NOVA på Høgskolen i Oslo og Akershus. 
Ny campus. Helse- og sosialfag kan bli kjernen på den nye campusen til Høgskolen i Oslo og Akershus på Lillestrøm. 
Jobbsøkere. Nylig avgått stortingsrepresentant for Senterpartiet, Anne Tingelstad Wøien, er en av dem som søker på den siste prorektorstillingen ved Høgskolen i Innlandet. 
Meninger · Statsbudsjettet. Det er, som forventet, et solid statsbudsjett for forskning og høyere utdanning. Men, er det solid nok, spør dekan Morten Dæhlen ved Universitetet i Oslo.  
Stengt klinikk. Fakultetet ber ledelsen ved Psykologisk institutt rydde opp i manglende rutiner for pasientrekruttering, journalhåndtering og manglende konsesjon for opptak av terapi på video. De vil også ha slutt på at ansatte driver sin egen private psykologpraksis i universitetets lokaler. 
Lokalisering. Krav om konsekvensutredning av store statlige prosjekter kan bety forsinkelse i arbeidet med den nye campusen som Høgskolen i Oslo og Akershus planlegger på Lillestrøm. 

Notert

Rangering. Både BI og NHH er med på liste over verdens beste Executive MBA.
Bok. Ny aserbajdsjansk lærebok i fotojournalistikk fra Jon Petter Evensen m.fl.
Ny jobb. Trine Johansen Meza er ny prorektor ved Høyskolen Kristiania.
Ny jobb. Oscar Westlund har fått verv i tidsskriftet Digital Journalism.
Godkjent. Fjellhaug har fått status som akkreditert høgskole av NOKUT.
Kvalitet. 19 fagskoleutdanninger mister godkjenningen fra NOKUT.
Fagdag. Leger, sykepleiere og paramedics fikk øve på samarbeid.
Utsetter. Tilsetting av ny direktør for UiO:livsvitenskap er utsatt.
Ny jobb. Lars Atle Holm (46) er ansatt som ny administrasjonsdirektør ved NMBU.
Finansiering. I år har Forskningsrådet fått inn 2,8 prosent flere søkere til enn i fjor.
Tildeling. Antall frister for å søke om midler reduseres fra seks til fire neste år.
Syk. Få dager før han døde ble valgforsker Frank Aarebrot operert for hjertei...
Nikab. Svaksynte Sølvi Marie Risøy kommer med råd til underviserne som mener nikab truer den akademiske kulturen. — Jeg ser studentene mine selv om jeg ikke kan se, sier hun. 
Psykologi. Ansatte ved de interne praksisklinikkene for studenter på profesjonsstudier i psykologi kaller den umiddelbare stengingen av klinikken i Oslo dramatisk. — Dette skaper uro blant studenter og ansatte, sier førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen. 
Stengt klinikk. Ledelsen ved Universitetet i Oslo stoler ikke på jusprofessor Aslak Syse, som i juli konkluderte med at det ikke forekom lovbrudd på studentklinikkene ved Psykologisk institutt. De har derfor stengt klinikkene og bestilt en alternativ juridisk vurdering. 
Bolig. Mens det ganske student-Norge er misfornøyde med de mener er løftebrudd fra regjeringen på studentboliger i statsbudsjettet, bygget Jette Graaner sin egen kjørbare bolig. 
Byforskning. Forskningsinstituttet NIBR fyller 50 år og feirer med å gi rektor Curt Rice et gavekort, der forskerne lover å hjelpe ham med å gjøre Høgskolen i Oslo og Akershus til det storbyuniversitetet han ønsker seg. 
Forskning. Kirurgen Paolo Macchiarini ble anklaget for å ha forvoldt andre menneskers død og alvorlig skade. Nå er sakene mot ham henlagt av svensk påtalemyndighet. 
Budsjett 2018. — Kunnskapssektoren er årets budsjettvinner, mener vikarierende statsråd Henrik Asheim. Dette til tross for at statsråd Torbjørn Røe Isaksens tekno-milliard til forskning forsvant i valgflesk.  
Budsjett 2018. SV og Arbeiderpartiet er særdeles misfornøyd med forslag til statsbudsjett for høyere utdanning, og Senterpartiet er redd for lærermangel. KrF er i all hovedsak fornøyd. Venstre mener lite. 
Budsjett 2018. Dersom kravet om 0,5 prosent i flatt effektiviseringskutt til høgskoler og universiteter blir stående, vil sektoren samlet ha foretatt kutt på 830 millioner kroner siste fire år. Forskerforbundet og Unio mener kuttene må stoppes. 
Film. Denne filmen går ingen uberørt fra. Som tittelen forteller, bringer den videre skrik fra en befolkning som har gått gjennom ufattelige lidelser.  
Psykologi. Ledelsen ved Universitetet i Oslo har stengt klinikken ved Psykologisk institutt med umiddelbar virkning. De frykter det er begått lovbrudd ved klinikken, men vil ikke si hva slags. 
Pris. På FNs internasjonale jentedag deler Plan Norge år ut årets jentepris. Vinneren i år er foreningen Juridisk rådgivning for kvinner (JURK) som ble startet av studenter på 70-tallet. 
Ny kost. Den nye lederen i Utdanningskomiteen på Stortinget må lese seg opp. Nå har han bestilt Langtidsplanen for forskning, Kvalitetsmeldinga og Stortingsmelding om fagskolene. Kritikken om at han mangler høyere utdanning tar han med knusende ro.  
Blues. Høgskolen i Sørøst-Norge har signert avtale med Little Steven og Rock and Roll Forever Foundation. Fra høsten 2018 blir det studier i blues og rock’n roll.  
Lærer. SV, Senterpartiet og KrF vil at Stortinget behandler krav om fordypning for lærere i engelsk, matte og norsk på nytt. Ap vurderer å støtte kravet og i så fall er det flertall for en reversering av det som er kalt «avskilting» av lærere. 
Statsbudsjettet 2018. Nå kan du enklere grave i statsregnskapet. Eksempelvis finner du at Kunnskapsdepartementet er blant de departementene som bruker minst penger på representasjon. 
Budsjett 2018. Rektor på Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen, mener det må bli slutt på effektiviseringskuttene som universiteter og høgskoler er pålagt tre år på rad. Han har flere med seg. Departementet mener kuttene er beskjedne.  
Meninger · Sang. Ikke bare sang, men også matematikk er tatt ut av den overordnede læreplanen. Det betyr ikke at elevene ikke skal lære matte, på samme måte som de ikke skal slutte å synge, skriver kunnskapsminister Henrik Asheim. 
Sensur. Julie Levang var student ved barnevernsutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus, men har sluttet fordi hun mener studiet har for dårlige rutiner for sensur, veiledning og informasjon. 
Trakassering. Departementet åpner for at det kan stilles spørsmål om seksuell trakassering i neste års nasjonale studiebarometer. NOKUT, som gjennomfører undersøkelsen, er skeptiske. 
Meninger · Nikab. Et saklig begrunnet forbud mot maskering, rokker ikke ved retten til å studere, mener Truls Wyller ved NTNU. Han er en av de 34 professorene som har signert oppropet mot ansiktsdekkende plagg. 
Sang. Sang er fjernet fra den overordnede læreplanen for norsk skole, og det har skapt store protester. Statsrådvikar Henrik Asheim, beroliger med en sang, og får kritikk for å bagatellisere saken. 
Meninger · Nikab. Hvordan kan nikab-kledde kvinner true en akademisk undervisningskultur som ikke eksisterer, spør student Mads A. Danielsen ved Universitetet i Oslo. 
Budsjett 2018. Universitets- og høgskolerektorer forventer en fortsatt satsing på høyere utdanning og forskning, selv om statsministeren varsler innstramming få dager før statsbudsjettet legges fram.  
Meninger · Utenlands. Helsedirektoratet svertet utdanningen til både studenter og ferdigutdannede psykologer basert på syltynt grunnlag, mener tidligere psykologistudent i Ungarn, Alexander Flottorp. 
Forskning. Ulempene ved åpent landskap kan koste mer enn det man sparer inn ved redusert areal per ansatt, mener overlege i Arbeidstilsynet, Jan Vilhelm Bakke. 
Meninger · Forskning. Forskningsrådet triller terning over statsrådenes forskningsinnsats og bestiller meningsmåling med tvilsomme problemstillinger som gir tvilsomme svar. Bør alarmen gå, spør Khrono-redaktør Tove Lie. 
Høytid. Ved opprettelsen av Norges første universitet så man på kapper som føydalt og gammeldags. I løpet av de siste 100 årene har de dukket opp ved mange institusjoner. Men kappen som symbol er i ferd med å utvannes, mener historiker. 
Akkreditering. Etter avslag for andre gang er et nytt masterstudium på Høgskolen i Innlandet utsatt på ubestemt tid, på grunn av «ganske alvorlige innvendinger». 
Meninger · Psykisk helse. I dag, tirsdag, er det Verdensdagen for psykisk helse. Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus bruker dagen på å feire gleden og oppfordrer folk til å gjøre noe fint. 
Ny komité. Roy Steffensen (Frp) blir leder av Stortingets Utdannings- og forskningskomite. — Jeg tror min erfaring som ufaglært og såpass skolelei at jeg ikke orket å ta høyere utdanning, vil være en god erfaring å ha med seg i komitearbeidet, sier han. 
Quiz. Unn deg en pause: Her er Khronos høstquiz. Test både allmennkunnskapen og hva du kan om høyere utdanning. 
Meninger · Finansiering. Madeleine Sjøbrend, masterstudent og eks-studentpolitiker, stusser over at tellekantene skaper så stor debatt, mens det er liten eller ingen debatt når departementet vil knytte bevilgning opp mot utviklingsavtaler, noe hun selv forøvrig synes er et godt forslag.  
Film. Her er det Touko Laaksonen som er hovedkarakteren, selveste Tom of Finland. Forvirret? Vel, da har det kanskje med din legning å gjøre.  
Nobelpriser. Blant de som hadde nominert årets vinner av fredsprisen, den internasjonale kampanjen for å avskaffe atomvåpen (ICAN), var rektor på Karolinska Institutet, Ole Petter Ottersen. 
Autorisasjon. I desember kommer Helsedirektoratet med tiltak for psykologene som mistet autorisasjonen sin i fjor. ANSA-president Ole Kristian Bratset håper på mer enn bare enkelttiltak, slik at man unngår flere problemer med autorisasjon i fremtiden.