Prorektor Margareth Hagen og SV-dekan Jan Erik Askildsen på veg inn til promosjon. De ulike fakultetene har ulike farger på kappene, og rektorat og direktør har sine egne. Foto: Ingvild Festervoll Melien

Direkte: Se den høgtidelige promosjonen

67 nye doctores skal hedres under årets andre doktorpromosjon. Se seremonien her.

Publisert Sist oppdatert

Blod, svette og tårer. Kanskje en klisje, men trolig like fullt sant for noen av dem som fredag kan møte til doktorpromosjon i Universitetsaulaen. Nå får de det synlige beviset på at de har fullført sin doktorgrad, og er klar for videre karriere – enten ved UiB eller andre steder.

Seremonien ledes av prorektor Margareth Hagen, og du kan se den direkte her.

Eldste er 69

19 doctores fra Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, åtte fra Det humanistiske, fem fra det psykologiske, 25 fra Det medisinske, en fra Fakultet for kunst, musikk og design, seks fra Det samfunnsvitenskapelige fakutlet og tre fra det juridsiek – totalt 67 – har disputert de første månedene i år. UiB arrangerer doktorpromosjon tre ganger i året, og totalt er det om lag 250 kandidater som tar doktorgrad ved UiB hvert år.

Teamene disse 67 har forsket på spenner vidt: Fra boblesnegl, Dronning Mauds land og tvangslidelser, til Ludvig Holbergs litteratur, digitale tegneserier og effekter av kreftbehandling. Den eldste som har disputert fyller 69 i år, den yngste er førti år yngre.

Firhendig klaver

Det er dekanene ved de ulike fakultetene som presenterer sine doctores. I tillegg blir det musikalsk innslag, denne gangen firhendig klaver ved Iiris Rissanen og Aida Ramazanova. Studenter fra Griegakademiet - institutt for musikk fremfører Emil Børøs spesialskrevne fanfare ved inngang og utgang.

Powered by Labrador CMS