Skal debattere Israel-boikott

Publisert - Sist oppdatert

BDS Norway inviterer til åpent debattmøte om boikott torsdag.

BDS Norway inviterer til åpent debattmøte om akademisk boikott av Israel. Debattmøtet skal finne sted torsdag 16. februar på Litteraturhuset. 

Det skriver BDS Norway på sine nettsider

Boikott? 

Blant spørsmålene som panelet på åtte deltakere skal diskutere, er hva en boikott av akademiske institusjoner i Israel vil innebære, og om det betyr stopp for dialog. 

Khrono har tidligere skrevet om Norsk tjenestemannslag (NTL) som oppfordrer til full boikott av Israel, også akademisk. I april i fjor var det bare én av de 38 frammøtte på årsmøtet til fagforeningen NTL ved HiOA stemte imot en uttalelse om full boikott av Israel. 

Les også: Vil ha bedre etiske regler i akademia 

Åtte i panelet

Under debatten på torsdag vil panelet bestå av Mads Gilbert, lege og professor ved Universitetet i Tromsø, Lars Gule, førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og styremedlem BDS Norge, Anja Sletteland, forsker ved Universitetet i Oslo og Torkel Brekke, professor ved Universitetet i Oslo og assisterende direktør i PRIO.

I tillegg er også følgende personer invitert for å ta del i debatten: Gjermund Skaar, nestleder i SVs internasjonale utvalg, Nils Butenschøn, professor ved Senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo og Kristina Klakegg, internasjonalt ansvarlig ved Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo.

BDS Norway består av et uavhengig nettverk av aktivister som jobber for boikott, desinvesteringer og sanskjoner mot Israel, og andre okkupasjonsprofitører, skriver de på sine nettsider. 

Foto: Flickr.com / All creative commons

Film. Sju kinofilmer har norgespremiere 1.juledag. Et par av dem noen riktige perler som burde interessere Khronos lesere: Kvalitetsfilmer som forteller vesentlige historier.

Avskjed. Professor Nils Rune Langeland har klaget inn vedtaket om avskjedigelse fra Universitetet i Stavanger. Nå skal UiS vurdere klagen og behandle saken på nytt, før de eventuelt sender den videre til Kunnskapsdepartementet på nyåret.