Får jobb i Innlandet

Publisert - Sist oppdatert

Åse Marie Bendiksen i NRK tilbys stillingen som dekan i Innlandet.

Programutvikler Åse Bendiksen tilbys stillingen som dekan ved fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet.

Det ble vedtatt på høgskolestyremøte 17. oktober, og vedtaket var i tråd med innstillingen.

Nåværende dekan ved avdeling for TV-fag, Hege Michelsen, er innstilt som nummer to.

Dermed har styret gjort alle dekanansettelsen ved Høgskolen i Innlandet. De nye dekanene tiltrer 1. januar 2018.

Fra før har Peer Jacob Svenkerud fått jobben som dekan for Handelshøgskolen i Innlandet - Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap, Ingrid Guldvik som dekan ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap og Morten Ørbeck som dekan ved Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk.

Dessuten tiltrådte Karin Julsrud som dekan ved fakultetet Den norske filmskolen fra 1. august i år.

Les også: Tre nye dekaner på Høgskolen i Innlandet

Åse Bendiksen (51) ble tidligere i år ansatt som prosjektleder for NRKs nysatsing Norge Direkte, skriver Medier24. Hun kom da fra jobben som programutvikler i NRK.

Bendiksen er et erfarent og kjent navn i norsk TV-bransje, og har vært innom flere av de store kanalene. Hun har tidligere vært programdirektør i TV3, og jobbet i produksjonsselskapene Mastiff, Nordisk Film & TV og Rubicon. Hun står blant annet bak 71 grader nord, en av Norges lengstlevende TV-suksesser. 51-åringen har også flere perioder i NRKCVen, ifølge Medier24.

Bendiksen er utdannet ved Høgskolen i Lillehammer, med en bachelor i tv-produksjon.

(Foto: NRK)

Regjeringskrise. Camilla Ahamath på Universitetsmuseet i Bergen har samla inn 16 millionar kroner til Leger utan grenser. Innsamlinga avsluttas når Stortinget startar sin debatt om Sylvi Listhaug klokken 10.00 tirsdag.

Jusskrangel. Støynivået ved Det juridiske fakultet i Oslo har vært høyt etter at professor Høgberg åpnet en forelesning med en tordentale til studentene om det hun opplevde som hets av kvinnelige akademikere på Jodel. Tirsdag møtes alle til debatt.