Priser til fotostudenter

Tre studenter fra HiOA høster ære i verdensomspennende fotokonkurranse.

Høgskolelektor Jon Petter Evensen på Fotojournalistutdanningen ved Institutt for journalistikk og mediefag på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) forteller om en fantastisk uke for noen sine både nåværende og tidligere studenter.

— Uken som har gått har vært en god uke for studentene våre. Tre av de har hatt sitt gjennombrudd i den internasjonale konkurransen College Photographer of the Year (som er «ungdomsdelen» av konkurransen Picture of theYear), forteller Evensen.

Sist mandag vant Katinka Hustad to priser i konkurransen. Hun vant en tredjepremie i kategorien «Spot News» sitt foto av en syrisk flyktning i en flyktningelejr i Bulgarien. Hun fikk også award of Exellence i kategorien «Portrait» for bilde av estiske Aline, som sitter med brukket arm og ser russisk barne-tv.  

Se mer: Bildeserien i Politikken

Søndag ble det offentliggjort at at Line Ørnes Sønderaard har fått 2. premie i kategorien «Multimedia Project» for sitt skoleprosjekt på sovende trailersjåfører «Hviletid»,  som hun gjorde i våres i  4. semester . Sønderaard har også praksis i Politiken og går tredje år som fotostudent. 

Se mer: Sønderaards prosjekt «Hviletid»

I tillegg fikk Anton Ligaarden (som gikk ut i våres) 3. premie i kategorien «Invidual Multimedia Story or Essay» for prosjektet han leverte i 4. semester om einstøingen «Bud».  

Se mer: Ligaardens prosjekt

Se mer her: Om konkurransen og vinnerbilder

Faksimile fra: http://cpoy.org/