Ny studentleder valgt i Bergen

Publisert - Sist oppdatert

Johanne Vaagland er ny leder av Studentparlamentet ved UiB.

På konstituerende møte i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen (SP-UiB) tirsdag denne uka ble Johanne Vaagland valgt til ny leder. Hun har i inneværende år vært en del av arbeidsutvalget til Studentparlamentet ved Universitet i Bergen med ansvarsområdene internasjonalt, likestilling og miljø. Hun tiltrer som leder 1. juli.

— Jeg er utrolig takknemlig for å få lov til å lede SP-UiB den kommende perioden. Jeg gleder meg, det blir en spennende periode, og jeg ser frem til å ta fatt på nye utfordringer sammen med resten av AU, sier nyvalgt leder Johanne Vaagland, i en pressemelding fra parlamentet. 

Med seg i Arbeidsutvalget får hun Tord Lauvland Bjørnevik som nestleder og Ingrid Fjellberg og Jin Sigve Mæland som medlemmer av arbeidsutvalget.

— Jeg gleder meg til å jobbe med resten av det nye arbeidsutvalget. Sammen skal vi jobbe hardt for å få gjennomslag for Studentparlamentet sin politikk, holder Vaagland frem.

Hun trekker fram to sakers om bli viktig for henne og studentene i Bergen.

— Det neste året blir det viktig å følge opp strategiprosessen som har vært viktig i år. I tillegg blir handlingsplanen for likestilling viktig, avslutter Vaagland.

Foto: Studentparlamentet i Bergen

Jusskrangel. Støynivået ved Det juridiske fakultet i Oslo har vært høyt etter at professor Høgberg åpnet en forelesning med en tordentale til studentene om det hun opplevde som hets av kvinnelige akademikere på Jodel. Tirsdag møtes alle til debatt.