Ny prorektor på Kristiania

Publisert - Sist oppdatert
null Foto: NKS Nettstudier

null Foto: NKS Nettstudier

Trine Johansen Meza er ny prorektor ved Høyskolen Kristiania.

Trine Johansen Meza er ansatt som prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid. Stillingen er nyopprettet ved Høyskolen Kristiania, som framover også skal favne over Westerdals Oslo ACT. Med dette styrkes rektoratet, som nå består av en rektor, en prorektor for utdanning og Meza som ny prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid, går det fram av en pressemelding fra Høyskolen Kristiania.

— Jeg er skikkelig stolt og spent på oppgavene som kommer. Det er spennende å være den første prorektoren for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid i Høyskolen Kristianias historie, sier Meza i en pressemeldingen.

Førsteamanuensis Trine J. Meza har vært instituttleder ved Institutt for helsefag på Høyskolen Kristiania siden 2015. Da kom hun fra stillingen som seksjonssjef for evaluering og tilsyn i Tilsynsavdelingen i NOKUT.

Hun sier at hun ser fram til å sette forskning i fokus ved høyskolen når hun tiltrer i rollen 1. oktober.

—  Nå skal vi sette forskningen og det kunstneriske utviklingsarbeidet i system. Den viktigste oppgaven framover blir å øke volumet på ekstern finansiering , sier hun.

Samarbeid. OsloMet-rektor Curt Rice er redd U5-gruppen vil konkurrere med UHR, og dermed svekke interesseorganisasjonen. Studentene opplever deres speiling av samarbeidet som uproblematisk, men foreslår at rektorsamarbeidet tas opp i UHR.