Får penger i juni for første gang

Publisert - Sist oppdatert
Røe Isaksen, Haugstad, Andenæs, Tilstandsrapporten Foto: Ketil Blom Haugstulen

Røe Isaksen, Haugstad, Andenæs, Tilstandsrapporten Foto: Ketil Blom Haugstulen

I dag, 15. juni, utbetaler Lånekassa studiestøtte i juni for første gang.

Opptrappingen mot 11 måneders studiesstøtte er i gang, og idag 15. juni, utbetaler Statens lånekasse for utdanning studiestøtte i juni for første gang. Det innebærer at alle studenter som mottar støtte har fått utbetalt ca 2600 kroner.

— Vi er veldig glad for at første etappe er begynt. Dette har vi jobbet for lenge, vi ble lyttet til og nå er pengene på kontoen til norske studenter. En bedre studentøkonomi gir oss muligheten til å fokusere enda mer på studiene,  sier leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Marianne Andenæs, i en pressemelding.

Ministeren er fornøyd

Også kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er fornøyd med at studentene får mer og rutte med. 

— Studentene har aldri før fått studiestøtte i juni, og jeg er veldig fornøyd med at alle studenter får enda mer å rutte med i årets eksamensinnspurt. Med 2600 kr ekstra kan de konsentrere seg mer om studier og mindre om for eksempel deltidsjobben, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i pressemeldingen fra NSO.

(På bildet, fra venstre: NSO-leder Marianne Andenæs, Statssekretær i Kunnskapsdepartementet Bjørn Haugstad og Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Ketil Blom/Khrono)

Regjeringen. Onsdag ettermiddag var det tid for nøkkeloverrekkelse i Kunnskapsdepartementet. Torbjørn Røe Isaksen måtte dele ut to: Jan Tore Sanner og Iselin Nybø skal begge være statsråder i Isaksens gamle departement.

Ny regjering. Aktører i høyere utdanning sier de vil savne Torbjørn Røe Isaksen og hans statssekretær Bjørn Haugstad som «sjefer». Men de ønsker også Iselin Nybø velkommen med åpne armer.