Får medisin-samarbeid

Publisert - Sist oppdatert

Leger, sykepleiere og paramedics fikk øve på samarbeid.

Selv om de tre yrkesgruppene lege, sykepleier og paramedic har mye med hverandre å gjøre i yrkeshverdagen, har de hatt for lite samarbeid i løpet av utdanningen, mente Nord universitet og Sykehuset Levanger. 

Seniorkonsulent Lars Ove Reinaas ved Nord universitet og avdelingsoverlege Håkon Trønnes ved anestesiavdelingen på Sykehuset Levanger har samarbeidet om å lage en felles akuttmedisinsk fagdag for turnuskandidater, ambulanselærlinger og sykepleiestudenter.

Fagdagen ble gjennomført som en øvelse ved Nord universitet i Levanger, hvor en ulykke krevde livreddende tiltak. I tillegg var deltakerne på en sykehusavdeling, der skadene ble verre, ifølge en pressemelding fra Nord universitet.

I alt deltok 12 tredjeårs sykepleiestudenter fra Nord universitet på fagdagen, sammen med fire ambulansefaglærlinger og fire turnuskandidater fra Helse Nord-Trøndelag.

Lege Sindre Gartland Wahlstrøm sier til Nord universitets hjemmesider at han opplevde øvelsen som verdifull:

— Det er utrolig nyttig også for oss som er leger å få se hvordan utdanninga foregår for sykepleiere og ambulansearbeidere. Vi samarbeider mye med de i det daglige, og dette gir oss mye mer forståelse for hverandres arbeidssituasjon og oppgaver, sier Wahlstrøm.

#LMNSO. — Jeg trodde vi var ferdig med apartheid, sier Jens Lægreid, leder for Studentparlamentet på Universitet i Oslo, om nikab-forbudet regjeringen har lagt fram for Stortinget.

#LMNSO. Landsmøtet i Norsk studentorganisasjon er i gang. Her er oversikten over alt som skal skje denne helgen.

#LMNSO. — Uten NSO hadde jeg nok sittet i en sandkasse og snakket med 3-åringer om bæsj, biler, og hvorfor himmelen er blå, sier tidligere NSO-leder og politisk rådgiver, Therese Eia Lerøen. Mens vi venter på helgens valg, hvor har det blitt av de første åtte lederne?