Rektor Henjesand fortsetter fire år til

Publisert - Sist oppdatert
BI-rektor Jan Henjesand. BI, Nydalen. Oslo Foto: Ketil Blom Haugstulen

BI-rektor Jan Henjesand. BI, Nydalen. Oslo Foto: Ketil Blom Haugstulen

Inge Jan Henjesand fortsetter som rektor ved Handelshøgskolen BI.

Styret ved Handelshøgskolen BI har idag, onsdag 20. juni, bedt sittende rektor Inge Jan Henjesand om å fortsette i sin stilling fram til 2022. Det opplyser høgskolen i en pressemelding.

— Jeg takker for styrets tillit, og ser virkelig fram til en ny periode som rektor ved BI. Nå starter vi prosessen med en ny strategiperiode fram mot 2022 der målet er å fokusere aktivitetene våre enda sterkere for å styrke forskningen og undervisningen ved BI, sier rektor Henjesand, som er klar for de neste fire årene.

Styrelederen er også fornøyd med innsatsen til Henjesand.

— Jeg er glad for at Inge Jan Henjesand i dag har takket ja til å føre BI videre fram mot 2022. BI har under Inge Jans ledelse oppnådd svært gode resultater. Rektor har også igangsatt viktige utviklingsprosjekter som skal ruste oss for framtiden, sier styreleder Knut Haanæs om rektoren.

Foto: Ketil Blom/Khrono

Internasjonalt. Nesten halvparten av forskerne innen matematikk og naturvitenskap er utlendinger, mens i humaniora er andelen 22 prosent. I vitenskapsakademiet debatteres det om Norge tåler så mange utenlandske forskere.

Strategi. NTNU har bestemt seg. Norges største universitet etablerer seg i Oslo-området. Der skal de tilby videre- og etterutdanning. Det kom fram på dagens ledersamling for NTNU i Oppdal.