Andenæs blir en av rektor Stølens rådgivere

Publisert - Sist oppdatert
Marianne Andenæs blir ny kommunikasjonsrådgiver for ledelsen ved Universitetet i Oslo. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Marianne Andenæs blir ny kommunikasjonsrådgiver for ledelsen ved Universitetet i Oslo. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Forrige leder av Norsk studentorganisasjon, Marianne Andenæs, blir kommunikasjonsrådgiver for rektor Svein Stølen og Universitetet i Oslo.

Marianne Andenæs gikk av som leder for Norsk studentorganisasjon 1. juli. Hun leverer masteroppgave i statsvitenskap i desember.

Andenæs må ringe Khrono tilbake, visstnok for å komme seg ut av lesesalen. Hun har fått stilling som kommunikasjonsrådgiver i Enhet for lederstøtte ved Universitetet i Oslo (UiO), et vikariat ut 2018.

— Så, nå som du har spurt rektor om hva du får lov til å si, gratulerer med ny jobb. Gleder du deg?

— Selvfølgelig, veldig mye. Det blir morsomt å kunne jobbe på det universitetet jeg selv har vært tillitsvalgt og student ved i mange år. Det er gøy å få være med på å utvikle universitetet videre, sier hun, og fortsetter om hva hun gleder seg aller mest til:

— Hektiske dager der vi får gjennomslag for satsinger. Og så gleder jeg meg til å bli kjent med nye kollegaer og et nytt rektorat.

Det blir morsomt å kunne jobbe på det universitetet jeg selv har vært tillitsvalgt og student ved i mange år.

Marianne Andenæs
Påtroppende komm.rådgiver på UiO

Stor kompetanse og erfaring

Rektor ved UiO, Svein Stølen, mener at dette blir bra.

— Det blir stas å få med Marianne Andenæs. Vi er jo opptatt av utdanning og læringsmiljø, og sånn sett er hun en person med stor kompetanse og erfaring som vil være nyttig for oss i det videre arbeidet, sier han.

— Det er hennes studentpolitiske bakgrunn som har vært viktig her?

— Det er generelt hele erfaringsgrunnlaget og kompetansen hennes, sier han, og legger til at det er andre enn ham som har gjennomført intervjuer og konkludert:

— Så jeg har bare godtatt konklusjonen. Men hun er en sterk kandidat, sier Stølen (bildet under).

Tar en ting av gangen

— Men kommunikasjonsdirektør har dere ikke fått på plass?

— Det jobber vi med, og vi skal lyse ut den stillingen med et noe annet ansvarsområde enn tidligere.

— Når vil det være på plass?

— Vi tar en ting av gangen. Vi jobber fort, men ikke for fort, svarer Stølen.

Les også: Droppar direktør for kommunikasjon no

Tjuvstarter

Nøyaktig hvilke arbeidsoppgaver og område Andenæs vil jobbe mest med er ikke avklart enda, men hun ser for seg å få jobbe med utdanningssaker.

— Det blir veldig gøy å jobbe videre med det jeg synes er spennende, og så er det godt å få brukt kompetansen jeg har fra en lang rekke verv, sier hun, og nevner taleskriving, pressemeldinger, kronikker og internkommunikasjon.

Andenæs tiltrår offisielt 1. januar, men vil tjuvstarte i 20 prosent i november og desember.

Hun skriver master om hvordan store forekomster av naturressurser, sett i sammenheng med statlig styring, påvirker sosial utvikling, basert på en tidsserie fra 19 latinamerikanske land.

Hun ønsker ikke å kommentere hvor mye hun vil få i lønn.

Fakta

Dette er NSO

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 31 ulike studentdemokratier ved norske universiteter og høgskoler.

Totalt har institusjonene der NSO har medlemslag om lag 230.000 studenter.

NSOs mål er å bedre studenters faglige, sosiale og økonomiske rettigheter.

Det øverste studentdemokratiet ved alle høyere utdanningsinstitusjoner kan søke om medlemskap i NSO.

NSO ble stiftet 1. juli 2010. Organisasjonen er en sammenslåing av de tidligere studentorganisasjonene Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL). Hensikten bak sammenslåingen var å skape én felles røst for studentene i Norge. NSO er partipolitisk uavhengig.

Kilde: student.no

Aviseierskap. U5-rektorene ønsker seg en solid nasjonal sektoravis med tilstedeværelse i Oslo, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen, etter uformelle samtaler i Trondheim mandag.

Omdømme. NTNU kommer ut med suverent best omdømme blant 39 kjente virksomheter i offentlig sektor, viser ny måling gjennomført av Kantar TNS som offentliggjøres mandag.