Olgunn Ransedokken ønsker å fortsette som prorektor for utdanning. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Fire søkere til prorektor for utdanning

To interne og to eksterne vil bli prorektor for utdanning, Olgunn Ransedokken søker fortsettelse.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved søknadsfristens utløp 18. mars hadde fire søkere meldt sin interesse for stillingen som prorektor for utdanning ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Med Olgunn Ransedokken, sittende prorektor, som en av søkerne gjenstår det bare å se om det blir fortsettelse eller utskiftning som blir resultatet.

De fire søkerne er:

  • Fakultetsdirektør på Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Halvor Austenå (56).
  • Instituttleder ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Agder, Astrid Birgitte Eggen (56).
  • Dekan på Fakultet for Samfunnsfag på HiOA, Dag Jenssen (56).
  • Sittende prorektor for utdanning på HiOA, Olgunn Ransedokken (63).

To interne

Olgunn Ransedokken er sittende prorektor for utdanning på HiOA og søker nå fortsettelse. Hun har bakgrunn fra tidligere Høgskolen i Akershus hvor hun startet som studiedirektør i 2005, ble etter omorganisering i 2006 studie- og forskningsdirektør og fra 2007 prorektor med enhetlig ledelse med studie- og forskningsdirektøransvar. Hun er cand. real fra 1978 og førstelektor i realfagdidaktikk fra 2000, begge ved Universitetet i Oslo (UiO).

Pendelen er i ferd med svinge tilbake til at utdanning nå skal vektlegges like mye som FoU, det blir viktig for prorektor for utdanning å forvalte dette på en god måte.

Olgunn Ransedokken

Prorektoren sa til Khrono tidligere i år at hun føler seg kvalifisert i forhold til utlysningsteksten og fant det svært sannsynlig å søke prorektorstillingen på nytt. Hun sa da om rollen videre:

— Pendelen er i ferd med svinge tilbake til at utdanning nå skal vektlegges like mye som FoU, det blir viktig for prorektor for utdanning å forvalte dette på en god måte. Jeg synes også det er viktig at Læringssenteret og bibliotek nå er lagt under prorektor for utdanning, slik det var når jeg hadde tilsvarende jobb på daværende Høgskolen i Akershus (HiAk), sa Ransedokken.

Dag Jenssen (bildet over) er dekan ved Fakultet for samfunnsfag ved HiOA og søker seg nå til neste ledelsesnivå. Han har både master- og doktorgrad i historie fra Universitetet i Bergen og har vært dekan på samme fakultet på HiOA fire år før fusjonen, og i fire år etter.

Både Olgunn Ransedokken og Dag Jenssen fikk viljen sin med ansatt rektor og enhetlig ledelse, som de nå begge søker å bli en del av.

To eksterne

Halvor Austenå (55) er fakultetsdirektør ved Handelshøgskolen og fakultet for samfunnsvitenskap på Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV). Han er sivilingeniør fra NTH, linje for teknisk fysikk, retning biofysikk og medisinsk teknologi, og har PhD i organisasjon og ledelse fra NTNU i 2011. Han har både vært dekan og rektor ved tidligere Høgskolen i Vestfold (nå HBV), og dekan ved avdeling for ingeniørutdanning ved Høgskolen i Bergen.

Fjerde søker til prorektor for utdanning er professor Astrid Birgitte Eggen (56). Hun er instituttleder ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Agder.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS