Studenter fra mange nasjoner var samlet i kantina i Falbesgate til en nesten helt tradisjonell norsk juletrefest.

Internasjonal feiring på høgskolen

Både pinnekjøttet, juletorsken og riskremen gikk ned på høykant da internasjonale studenter ved HiOA møttes til norsk juletrefest.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studenter fra blant annet Palestina, Sudan, Armenia, Ghana, Kenya, India, Trinidad og Tobago hygget seg med tradisjonell norsk julemat på juletrefesten for internasjonale studenter ved HiOA kvelden før nyttårsaften.

Lille Joel (bildet under) på sju uker var den yngste deltakeren og han sov seg stort sett gjennom hele festen. 

Kantina i Falbesgate var julpyntet, julemusikken strømmet ut og det luktet jul da nærmere 30 internasjonale studenter møtte opp på studentprestens «Christmas Party», et nytt arrangement i år.

De fleste av de internasjonale gjestene hadde aldri tidligere smakt tradisjonell norsk julemat tidligere og særlig pinnekjøttet falt i smak hos de afrikanske studentene, der flere ba om oppskriften på både rotmosen og riskremen.

Studentpresten selv, Arne Jor (i hvit skjorte) , sto for matlagingen og hadde med seg sin kone Elin Eikeland og studentpresten ved Universitetet i Oslo, Anne Anita Lillebø og hennes to barn Simon (t.h.) og Sara som gode kjøkkenhjelpere.

Etter kaffen og de obligatoriske julekakene var det pakkeutdeling, men her var det slutt på tradisjonene. Medbragte pakker til en maksverdi på 25 kroner ble lagt i en haug på gulvet. Terningkast (1 eller 6) avgjorde hvem som fikk velge pakker og pakke de opp. Men utdelingen var ikke slutt med dette: I løpet av en gitt tid, som bare presten kjente, kunne du plukke den gaven du hadde mest lyst på dersom du fikk 1 eller 6 på terningen. Dette gjorde at gavene vandret fram og tilbake mellom de enkelte før alarmen gikk etter om lag 10 minutter og de som da hadde gavene hos seg «vant». En morsom og uhøytidelig måte å gi hverandre gaver på.

Studentpresten ved HiOA har tatt årets julefeiring for de internasjonale studentene som et prøveprosjekt. Han har også oppfordret ansatte og studenter om å invitere studenter hjem til seg i løpet av juleferien. Responsen på det siste var ikke overveldende.

— Men hvis vi begynner planleggingen og forberedelsen enda tidligere neste år, kan det være at vi gjentar det hele. Ihvertfall juletrefesten, sier en fornøyd Arne Jor.

 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS