Kor med demente traff vernepleierstudenter

På Lambertseter alders- og sykehjem bruker de musikk som terapi for sine beboere. Og her lærer de studenter om aldring og konsekvenser av demens gjennom sang.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 7. april hadde vernepleierstudenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) besøk av et kor med demente pasienter fra Lambertseter alders- og sykehjem.

Beboerkoret, som består av opptil 20 demenspasienter fra alle avdelingene ved hjemmet, møtes én gang i uka for å synge sammen.

Under besøket fremførte beboerne fire sanger for studentene til stor applaus.

Bruker musikk som terapi

Musikkterapeutene Jelena Golubovic og Runa Bosnes Engen fortalte også om hvordan musikk, i tillegg til andre ulike aktiviteter, brukes som terapi i hverdagen hos alders- og sykehjemmet.

Det finnes pasienter som har mistet taleevnen, men som klarer å synge med når de hører musikk.

Runa Bosnes Engen

— Det finnes pasienter som har mistet taleevnen, men som klarer å synge med når de hører musikk, fortalte Bosnes Engen under foredraget.

De synes det var viktig at vernepleierstudentene nå fikk se ekte mennesker, som til tross for sykdom, har mange ressurser det er viktig å få frem.

— Vi ønsker å formidle at det finnes nøkler inn til alvorlig syke pasienter, sa de til studentene.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS