Studentdemokrati NTNU

Føleide valgt som vara. Medlem trakk seg i protest

Uro etter valg av vara til Velferdstinget ved NTNU.

— Som student nå på 21. året vet jeg også veldig godt hvordan det er å være student og hvordan man utvikler god studentvelferd, sier NTNU-student Lars Føleide (40) som møter reaksjoner etter at han ble valgt inn som 5.vararepresentant til Velferdstinget.
Publisert Oppdatert

Torsdag 6. mai hadde Studenttinget ved NTNU sitt siste møte for semesteret. Her sto blant annet valg av varamedlemmer til Velferdstinget på agendaen. Lederne ble valgt tirsdag denne uken.

Under møtet ble Lars Føleide valgt inn som 5. vara til Velferdstinget. Et resultat som førte til flere protester under møtet.

Etter det Khrono kjenner til har et aktivt medlem av Studenttinget trukket seg fra vervet sitt i protest etter valgresultatet.

Vedkommende ønsker ikke å kommentere saken i Khrono.

Leder av Studenttinget ved NTNU, Andreas Knudsen Sund skriver følgende til Khrono i en e-post:

— Vi kommer ikke til å uttale oss om verken enkeltstudenter som ble valgt eller medlem som har trukket seg.

Omstridt studentpolitiker

Føleide er en kontroversiell figur innad i studentdemokratiet. 40-åringen, som titulerer seg som «mannen med 1000 studiepoeng» via sin LinkedIn profil, har i tillegg til å ha vært student siden 1999 en rekke studentpolitiske verv på CVen.

I 2018 ble det fremmet i mistillitsforslag mot Føleides verv som medlem av Velferds- og likestillingspolitisk komité. Det daværende sentralstyret støttet mistillitsforslaget. Begrunnelsen skal blant annet ha vært store samarbeidsproblemer. Føleide ble, etter det Khrono kjenner til, anbefalt å trekke seg fra vervet frivillig, men ønsket ikke det

— Jeg føler at dette har vært et regelrett angrep på meg basert på særdeles svake og vage anklager, sa Lars Føleide til Khrono den gang.

Uforstående til reaksjoner

I 2019 stilte Føleide også som lederkandidat til Norsk studentorganisasjon.

Når Khrono tar kontakt fredag, stiller Føleide seg uforstående til reaksjonene det siste valget ved NTNU har vekket.

— Jeg var ikke klar over at det var kommet noen reaksjoner, forteller Føleide.

— Det ble blant annet holdt en appell om hvorfor du ikke var en egnet kandidat, hva tenker du om det?

— Det er veldig spesielt. Jeg har vært med siden 2016 og kjenner systemet veldig godt. Som student nå på 21. året vet jeg også veldig godt hvordan det er å være student og hvordan man utvikler god studentvelferd, svarer Føleide.

— Kan du forstå at folk ikke har tillit til deg basert på din historikk?

— Rent overfladisk? Selvfølgelig. Men om vi går i dybden på det, er det ingen substans i det.

Powered by Labrador CMS