Arkiv: april 2016

Visjon. Flere universiteter og høgskoler jobber med å skaffe seg nye visjoner denne våren. Mens andre, som Universitetet i Tromsø, verken har eller vil ha noen visjon. 
Master. Norske lærerutdannere og pedagoger er ikke fornøyd med regjeringens forslag til den nye lærermasteren. I dag fikk statssekretær Bjørn Haugstad overrakt 1666 underskrifter og noen formaninger. 
Forsking. Forskarforbundet vil ikkje la politiske oppmodingar true forskarane sin integritet. Det er Marianne Aasen (Ap) einig i. No vil ho ha statsministeren på banen. 
Spøk. Dekanane ved dei tre fusjonshøgskolane på Vestlandet inviterte 1.april alle sine tilsette og studentar til avstemming om ein ny visjon for Vestlandshøgskulen. «Sikt høgare, fyr laus!» vann.  
Besøk. Studenter fra Harvard undersøker norsk lærerutdanning og besøkte Isaksen.
Valg. Lørdagskveldens lederdebatt i Norsk studentorganisasjon viste at det er tre kompetente og engasjerte leder som kjemper om toppvervet. En ny kandidat har meldt seg, så det blir kamp om alle plassene i toppledelsen.  
Ny jobb. Petter Skarheim (53) ble i statsråd fredag utnevnt til departementsråd i Kunnskapsdepartementet. Skarheim kommer fra stillingen som direktør i Utdanningsdirektoratet. 
Meninger · Visjoner. Universitetet i Oslo bruker tid og ressurser på luftige visjoner som er ment til inspirasjon. Vet lederne at man ler av deres visjoner, spør professor Kristian Gundersen i dette innlegget. 
Meninger · Barnehage. Hvor er barnas lek, deres initiativ, nysgjerrighet, undring, utforsking, eksperimenteringer og skaperkraft blitt av, spør dosent Ann Merete Otterstad i denne kronikken om den nye stortingsmeldinga om innhold i barnehagene. 
Forskning. Fredag krevde Marianne Aasen svar fra Erna Solberg om regjeringens syn på fri forskning. I følge NTB har Solberg full tillit til de oppklaringer Sandberg nå har kommet med. 
Meninger · Valgkamp. I dag jobber Norsk studentorganisasjon for isolert og firkantet. Vi må jobbe koordinert og effektivt, og det vil jeg sørge for at skjer, skriver Marianne Andenæs i dette innlegget. 
Meninger · Mangfold. Jeg opplever at i flere deler av vår institusjon er det manglende fokus og bevissthet til læringsmiljø og universell utforming, skriver Ane Larsen Mjøen, læringsmiljøansvarlig for studentene på Høgskolen i Oslo og Akershus. 
Byråkrati. De siste fem årene har administrative stillinger økt mest ved NTNU i Trondheim og minst ved Universitetet i Stavanger hvis man sammenligner med utviklingen på faglige stillinger, viser nye tall. 
Meninger · Innlandet. Prorektor for forskning ved Høgskolen i Hedmark, Jørgen Klein, foreslår et grønt fokus for nye universitetsambisjoner. 
Meninger · Lærermaster. Vi gir full støtte til høringsforslagets formulering om en 15-studiepoengs RLE-modul, skriver fire ansatte fra Universitet i Agder i dette innlegget. 
Meninger · Valgkamp. Det sittende arbeidsutvalget i Norsk studentorganisasjon (NSO) er overrasket over den krasse kritikken fra en av neste års lederkandidater, Marianne Andenæs fra Universitetet i Oslo.  
Visjon. — De tre fremste universitetene i verden er visjonært drevet, sier pr-mannen Ingebrigt Steen Jensen. Han mener UiO-professor Kristian Gundersen lider av akademisk arroganse i sin motstand mot visjoner.  
Meninger · Studentpolitikk. Framtidig og nåværende ledelse i Norsk studentorganisasjon diskuterer hvordan organisasjonen har fungert og hvordan det skal jobbes framover. Her er lederkandidat Ingrid Moe Albrigtsen sitt innspill. 
Meninger · Studentpolitikk. Sondre Jahr Nygaard, sentralstyremedlem i Norsk studentorganisasjon (NSO), er uenig i kritikken lederkandidat Marianne Andenæs har fremmet mot hvordan NSO og organisasjonen har fungert det siste året. 
U-Multirank. NTNU beholder sin førsteplass hos U-Multirank når alle indikatorer blir tatt med. Universitetet i Oslo er nummer 2 og Idrettshøgskolen er nummer 3 (saken er oppdatert). 
Boikott. Fagforeningen NTLs årsmøte ved Høgskolen i Oslo og Akershus oppfordrer til full boikott av Israel, også akademisk.  
Meninger · Lærarmaster. RLE-seksjonen ved Nord universitet støttar opp om kunnskapsministerens val for den nye femårige lærarutdanninga, skriv dei i denne kronikken. 
Popularitet. Universitetet i Oslo har foreløpig flest nominerte på Morgenbladets kåring av landets beste formidlere. På NTNU finner du han som så langt har flest stemmer. 
Ny jobb. Tone Irene Sandahl skulle ha begynt i jobben som toppdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus for en måned siden. Men det ble ikke slik. Hun må bli frisk først. Kvitte seg med en alvorlig kreftdiagnose. 
Meninger · Lærermaster. Ansatte ved lærerutdanningen på Nord universitet skriver at de støtter omleggingen av lærerutdanningen som regjeringen har foreslått. De trekker fram at fagene i utdanningen styrkes, og omleggingen av det som omtales som profesjonsfaget. 
NM. Tre lag fra Handelshøyskolen ved HiOA er i finalen i NM i økonomi.
Meninger · Studentpolitikk. Bjørn Iversen skal på landsmøtet i Norsk studentorganisasjon. Han er fornøyd med organisasjonen, men ikke med vedtektene rundt medlemskap. 
Kommentar. Kan Kristin Clemet bli ny administrerande direktør for Forskingsrådet? Eller vil hovudstyret landa på NOKUT-direktør Terje Mørland? Kanskje vil heilt andre dukka opp. Avgjerda blir tatt om kort tid. 
Debatt. 1. april var det høringsfrist for rammeplanen for ny lærerutdanning. Les debattinnleggene her. 
Debatt. Det er kamp om vervene før landsmøtet i Norsk studentorganisasjon. Innleggene leser du her. 

Sider