Arkiv: februar 2016

Lærar. I ein serie på fire kronikkar i Khrono skriv seniorforskarane Per Østerud, Sigmund Sunnanå og Åsulv Frøysnes om utfordringane for den nye lærarutdanninga med eit historisk bakteppe. Fjerde og siste: Utdanningspolitikk og skilleliner. 
Oslo og Tromsø er de eneste som har et eget tannhelsetilbud til studentene sine. Skoler i øst-Norge har dårligst tilbud. Foto: Flickr/ Created Commons
Helse. Det er stort sprik på studenters tannlegetilbud landet rundt. I Oslo er det sprengt kapasitet, noe lærerstudent Sverre Søraas har fått erfare.  
Studiebarometer. Rekordmange studenter, nesten halvparten av de spurte, svarte på Studiebarometer 2015. Resultatene legges fram tirsdag 2. februar og du kan følge framleggingen direkte her. 
Honorar. Rektor Curt Rice foreslår å øke honoraret til høgskolens styreleder med 32.000 kroner. Han legger også opp til endret praksis av utbetaling av honorar til resten av styret.  
Meninger · God hjelp. Kjære student: Takk for tierne! Ditt bidrag har vært med på å forandre mange liv. 
Barometer. Politistudentene er landets aller mest fornøyde. De minst fornøyde er enkelte ingeniør- og lærerstudenter.  
Barometer. Studentleder Therese Eia Lerøen sier landets studenter sender et tydelig signal til landets rektorer: De må bli faglig inkludert og veiledet på en mye bedre måte enn det som gjøres i dag. 
Barometer. Arkitektstudenter er landets flittigste faglig. I Oslo er arkitektstudentene de aller mest arbeidsomme og de bruker nesten 55 timer i uka på studiearbeid. 
Allianse. Høgskolen i Molde vil fortsette alene, Lillhammer ser til Hedmark, mens Høgskulen i Volda er i tenkeboksen etter at kunnskapsministeren knuste drømmen deres om en allianse.  
Forskning. Droneutdanning er i vekst på norske universitet. Nå starter også et større forskningsprosjekt rundt dronebruk i media. 
Barometer. Språkstudenter er blant dem som sier at de jobber minst med studiene. Studenter på UiO kjenner seg ikke igjen i lav ukentlig studietid. 
Barometer. Stor eller liten lærerutdanning? Hva er best? Studiebarometeret gir ikke noe entydig svar. Se rangering her.  
Ord. Robust - er et av Årets fyord. Ifølge Språkrådet er det oppbrukt.  
Barometer. Den nye sjefen for landets største sykepleieutdanning, Unni Hembre, vil sette inn nye tiltak for å løfte utdanningen. 
Barometer. Sykepleierstudent Lars Mørch Aaen mener det er gode grunner til at hans medstudenter er misfornøyde, men han foreslår også løsninger. 
Fusjon. Høgskolene i Sogn og Fjordane, Stord/Haugesund og Bergen møtes for felles styreseminar om en mulig fusjon i dag. Følg det direkte her. 
Konsert. Fredag 12. februar slipper Påls butikk ny singel på Samfunnet Bislett.
Struktur. Statssekretær Bjørn Haugstad trur at når fusjonsprosessen er over, vil ein få meir kvalitet for pengane. 
Forskning. Universitetet i Agder vil sette bort granskningen av den rekordstore publiseringen til «superforskeren» Hamid Reza Karimi til eksterne eksperter. 
Fusjon. — Jeg har ikke noen annen melding til Høgskulen i Volda enn at de må tenke effektivt og kjapt, sier Bjørn Haugstad, til På Høyden. 
Fusjon. I dag blir det avgjort om høgskulane i Sogn og Fjordane, Bergen og Stord/Haugesund blir med vidare i prosessen mot eit stort profesjonsuniversitet på Vestlandet. Følg møtene direkte her. 
Zambia. Samarbeid mellom professorer i Sudan, Zambia og Norge har blitt til bok. Professor Anders Breidlid er den norske redaktøren. 
Fusjon. Styret ved Høgskulen i Sogn og Fjordane vedtok i dag å gå vidare med fusjonsforhandlinar. Men først skal dei gjere sonderingar. Bergen og Stord/Haugesund er meir uforbehaldne. 
Film. Da jeg så bildene fra innspillingen av Tom Hoopers «Den danske piken», med Eddie Redmaynes ansikt sminket som kvinne, visste jeg at jeg måtte se denne filmen, skriver Jan Storø. 
Meninger · Læring. Kunstfag og skaperkraft blir glemt og undervurdert av politikerne når de bygger sin moderne læringsarena for barn. Det gjør Helge Reistad trist, skriver han. 
Toppmøte. NTNU-rektor Gunnar Bovim ønsker seg egne universitetsskoler landet rundt på lik linje med dagens universitetssykehus.  
Digital. Høgskolen i Oslo og Akershus fikk ikke gode nok interne søkere til å lede sitt sentrale digitaliseringsprosjekt. Nå leier de inn en konsulent fra selskapet CapGemini som prosjektleder. 
Valg. En ny lederkandidat har meldt seg. Det blir kamp om ledervervet i Norsk studentorganisasjon.  
Forsking. – Ei evaluering av Cristin no vil neppe tilføra prosessen noko nytt. Det svarar kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på eit spørsmål frå Marianne Aasen (Ap). 
Fusjon. Statsråd Isaksen er nøgd med at tre høgskular på Vestlandet skal forhandle om fusjon. På sikt synes han at eitt felles universitet på Vestlandet er ein spennenade tanke.  

Sider