Arkiv: januar 2016

2015. Khrono økte antall sidevisninger fra 2014 til 2015 med over 70 prosent. Saker om studentboliger, eksamen, helse, fusjon, rankinglister og quiz er blant de mest leste. 
Nytt år. Noen studentledere vant mange seire i 2015, mens andre druknet i forhandlinger om fusjoner. Sentrale studentledere landet rundt oppsummerer her 2015 og ser på utfordringene i 2016. 
Hormoner. Har noen forsket på hvordan overgangsalderen hos kvinner og menn påvirker arbeidsmiljøet i akademia? — Nei, men det var en interessant problemstilling, sier professor Trine B. Haugen.  
Struktur. Mens man i Bodø venter ennå 10 dager med å markere starten på nye Nord universitet, slår landets største, NTNU, på stortromma allerede 4.januar og feirer fusjon av 64 tonn hjernekraft. 
Struktur. Statsråd Torbjørn Røe Isaksen varsler at han setter strek for sturkturprosessen før valget i 2017. Men som han sa på åpningen av nye NTNU: — The best is yet to come.  
Fusjon. Toppledelsen ved UiT- Norges arktiske universitet besøkte begge de to nye campusene i Harstad og Narvik og ønsket dem velkommen til landets tredje største universitet.  
Universitet. Ledelsen ved HiOA har brukt jula til å skrive universitetssøknad. Høgskolen i Oslo og Akershus skal ha sitt første utkast klart før 29. januar. Navneprosessen settes også i gang nå. 
Nye direktører. 50 søkere til to stillinger som toppdirektører ved Høgskolen i Oslo og Akershus er blitt til 52. De to siste er hemmelige. Tilsetting skal etter planen skje 13.januar. 
wroldsen HiG
Meninger · Gjøvik. Jørn Wroldsen har norgesrekord som rektor i universitets- og høgskolesektoren. Prorektor for forskning på Høgskolen i Oslo og Akershus, Morten Irgens, skriver om Wroldsens prestasjoner på Gjøvik. 
Struktur. Høgskolen i Bergen (HiB) har en ambisjon om å bli universitet. Dette er ikke de ansatte udelt positive til. 
Etikkdebatt. De som jobber mest med forskningsetikk i Norge slakter departementets forslag til nye lovformuleringer. 
Meninger · Struktur. Like før jul kom fusjonsutgreiinga for Høgskulen i Bergen, Høgskulen Stord/Haugesund og Høgskulen i Sogn og Fjordane. Rapporten har nokre viktige manglar, skriv stipendiat Gunnar Yttri på HiSF.  
Meir effektivitet. Fleire einingar i universitets- og høgskulesektoren kan bli slått saman til eitt stort forvaltingsorgan for høgare utdanning. Det foreslår Gjedrem-utvalet som la fram tilrådingane sine onsdag. 
Matematikk. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er bekymret for sviktende rekruttering til lærerstudier med nye mattekrav fra høsten. Forkurs skal avhjelpe situasjonen. 
Danmark. Anklager mot den danske kunnskapsministeren fortsetter. Nå er det snakk om uredelighet i forskning.  
Film. Ny norsk grøsser har Norgespremiere fredag. Skjærgården er laget av Frode Nordås. 
Meninger · Fusjon. Professor Reidulf G. Watten slår et slag for fusjon mellom høgskolene i Hedmark og Lillehammer, til Innlandshøgskolen.  
Struktur. Ideen om aksjeslskap er forkastet. Fagstyrer på tvers og forpliktende allianseavtaler skal redde høgskolene i Molde, Volda og Lillehammer fra fusjon.  
Universitet. Høgskolen i Oslo og Akershus vil sende inn søknad om å bli universitet i mars, selv om NOKUT anbefaler å vente. Høgskolen i Sørøst-Norge utsetter sin søknad og følger NOKUTs råd. 
Meninger · Sosiale media. Om du ønskjer å bli meir lest og sitert av andre forskarar, er det heilt andre sosiale media enn Facebook du må velje, skriv professor Arne H. Krumsvik.  
Meninger · Sensur. Eksamen rett før jul har gitt utfordringer for sensorene som har hatt kort tid og mange røde dager de har måttet jobbe på, skriver førstelektor Kari Skrautvol. 
Meninger · Mobbing. Stipendiat på utdanningen av grunnskolelærerere, Tarjei Holland, har klare oppfordringer til kunnskapsministeren i mobbedebatten. 
Meninger · Struktur. Rektor Anna Linnea Ottosen skriver om hvordan endringene i universitets- og høgskolesektoren som følge av fusjonene påvirker Høgskolen i Hedmark.  
Innovasjon. Mangel på samarbeid er en viktig grunn til at et samlende innovasjonssenter i Trondheim fortsatt er en ti år gammel drøm.  
Innovasjon. Prorektor for nyskaping, Johan Hustad, avviser at NTNU har gitt fra seg styring for å få fart på nyskapingen.  
Forskning. Forskere på Høgskolen i Oslo og Akershus skal finne ut hva eldre selv mener at de trenger av teknologi for å kunne bo lenger hjemme. 
Gulsvik. Universitetsleiinga overlet til styret å ta avgjerda om saka mot lungeforskaren Amund Gulsvik skal ankast. 
Innovasjon. Selskapet som skal hjelpe nye bedrifter i gang med både råd og penger, trenger selv mer kapital. Siva-sjef og medeier Espen Susegg vil bidra, men ikke alene. 
Kvalitet. Tirsdag samler kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen alle toppene i universitets- og høgskole-Norge til konferanse. Den sendes direkte og du kan se den via Khrono. 
Struktur. Blir Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer én høgskole til slutt? Kanskje universitet? Stadig flere snakker om det ihvertfall.  

Sider