Arkiv: desember 2015

Advent. Til glede for våre lesere dukker Khronos adventsquiz opp igjen. Til våre mobillesere: Dagens spørsmål og mulighet til å svare får du i denne saken. 
Flyktningepass. Inspirert av Nansen-passet foreslår Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) å innføre et europeisk kvalifikasjonspass for flyktninger. 
Sponsing. Miljøpartiet De Grønne er sterkt kritiske til at NTNU takker ja til 10 millioner kroner fra våpengiganten Kongsberg Gruppen. 
Dugnad. Asmelash Berhane fra Etiopia var en av vel 50 frammøtte på arrangementet til Akademisk dugnad i Oslo og Akershus. — Dager som denne er viktige, sier han.  
Meninger · Paris. Professor Elisabeth Eide, Oslo and Akershus University College, is in Paris at the 2015 Paris Climate Conference - COP21.  
Bergen. Universitet i Bergen og Helse Bergen må ut med meir enn 3 millionar kroner etter å ha tapt mot Amund Gulsvik i retten. I tillegg har dei tapt eigarskap til kring 8,7 millionar kroner dei meinte var deira.  
Student. Simen Eriksen ny leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus.
Digital. Frokost med foredrag om digitalisering ga fullt hus.
Rangering. University of Maryland er på topp på listen over amerikanske universiteter som har tettest bånd til det militære, viser ny ranking. 
Underslag. Lederen av fadderstyret i juristforeningen sørget for at sponsorer betalte 22 000 kroner inn på personens private konto. 
Studiekvalitet. Innledere fra Stanford og Edinburgh kommer til HiOA torsdag for å fortelle hvordan man blir verdensledende på sykepleie- og lærerutdanning.  
Meninger · Eldre. ​Høgskolen i Oslo og Akershus arrangerer Den VI. norske kongress i aldersforskning: Aldring i Norge. Lengre liv, nye mønstre? 3. og 4. desember i Oslo. Forsker Britt Slagsvold skriver om nye utfordringer ved morgendagens eldre. 
Kjeller. Onsdag viste studentene på utdanningen for yrkesfaglærerne seg fram. På besøk var det nesten 200 elever fra videregående skole, og 60 lærere fra hele Østlandet. 
Meninger · Næringsliv. Gaveprofessoratet innen «Big Data» skal bidra til utvikling av teknologi og kunnskap i et helt nytt fagfelt. Det kan gi beslutningstakere i næringsliv og offentlig virksomhet svært nyttige verktøy, skriver prorektor på NTNU, Johan E. Hustad. 
Bibliotek. Statens bibliotekskole åpnet for 75 år siden på Deichmanske bibliotek. Denne uka foreslår byrådsleder Raymond Johansen at utdanningen flytter hjem igjen. På utdanningen er det delte meninger. 
Meninger · Navnevalg. Førstelektor Jan Storø foreslår Oslo byuniversitet - på engelsk Oslo City University, som navn på dagens Høgskolen i Oslo og Akershus den dagen de får universitetsstatus. 
Fusjon. De tre gruppene på toppen av prosjektorganisasjonen som loser NTNU-fusjonen i havn består av 29 personer, hvorav 8 kvinner. Kjønnsbalansen er skjevest i sekretariatet, som består av 1 kvinne og 10 menn. 
Tolking. Det har meldt seg 449 søkere til 14 studieplasser ved det ekstraordinære opptaket til tolkeutdanningen. Opptaket har kommet i stand på grunn av den akutte flyktningekrisen. Aller flest vil tolke arabisk. 
Forskning. ​Jussprofessor Tore Lunde er svært overraska over at Helse Bergen og Universitetet i Bergen overhovudet gikk til sak mot den svært anerkjente lungeforskaren Amund Gulsvik. 
Forskning. Forskningsrådet har delt ut 960 millioner til 132 av 1072 søknader på området fri prosjektstøtte. Etter jul skal enda en milliard fordeles. — Historisk, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. 
Kutt. Universitet i Bergen vurderer ikkje berre administrative stillingar når dei skal effektivisera. 
Meninger · Navnevalg. Lars Egeland liker et navnevalg for Høgskolen i Oslo og Akershus, som andre opplever som ambisiøst. 
Nynorsk. Språkrådet er ikkje imponert over eksamenspraksisen ved HiOA. Mens somme ikkje får eksamensoppgåva på nynorsk i det heile, må andre seie ifrå på nytt om dei vil ha eksamenssettet på nynorsk. 
Meninger · Struktur. Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer har vært på seminar for der temaet var NTNUs rolle på Østlandet fra nyttår. Prorektor i Hedmark blogger om dette.  
Terapihund. Fenomenet hund mot eksamensnerver brer om seg. Studenter i Bergen, Trondheim og Ås har fått hjelp av Ivo, Mie og Toby for å roe nervene i eksamensinnspurten. 
På nett. Å lage en nettbasert norgeshistorie viste seg å bli mer arbeidskrevende enn instituttet forutså. Men nå er den lansert. 
Sponsing. Universitetene har ingen sentral og offentlig tilgjengelig oversikt over sine gaveprofessorater. NTNU har flest slike stillinger i antall, men prosentvis er Høgskolen Buskerud/Vestfold suverent på topp. 
Meninger · Veiledning. Anne Birgitta Nilsen skriver om veiledning og fordeler og ulemper med skriftlig vs muntlig kommunikasjon. 
Sørøst. Fredag skal den nye Høgskolen Sørøst-Norge ansette ny rektor. Sittende rektor på Buskerud Vestfold, Petter Aasen, er innstilt på førsteplass. 
Forskning. Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) søker EU-kommisjonen om et godkjenningsstempel som skal gjøre det enklere å tiltrekke utenlandske forskere og få tildelt EU-midler. 

Sider