Arkiv: november 2015

Meninger · Utveksling. I Bergen er studentledere positive til forslag om at studenter får krav om å dra på utveksling. 
Mat. Denne uka fortalte mediene oss at vi får kreft av å spise pølser og bacon. — Slike tabloide oppslag slår beina under fornuftige kostholdsråd og skaper bare apati og kynisme, sier samfunnsmedisiner Steinar Westin. 
Studentøkonomi. Utan studentrabatt har ikkje Line Røst (30) råd til å ta trikken. Kvar fjerde student i Noreg er over 30 år og får ikkje same rabatt som yngre studentar. 
Syria. Krigen trekker ut i tid, og tilliten til syriske id- og utdanningsdokumenter er under økende press. Nå innfører Nokut en månedlig tillitsvurdering av utdanningsdokumenter fra Syria. 
50 år. Landets største journalistutdanning mangler både kompetanse og penger for å tilby morgendagens journalister en komplett utdanning. Men teoretisk og akademisk ballast får de nok av. 
Valg. Studentene på landets største høgskole har i liten grad latt seg lokke til stemmeurnene med nye digitale virkemidler. Oppslutningen har sunket fra 13,5 til 8,4 prosent på tre år. 
Budsjett. Rektor Pål A. Pedersen er glad for forslag om mer til nye universiteter.
Fusjon. Fylkespolitikerne i Telemark vil ha KS-styreleder Gunn Marit Helgesen inn som ny styreleder i stedet for professor Rune Nilsen. 
Meninger · Lærerutdanning. Tre tidligere ledere for lærerutdanningen ved NTNU tar til orde for å samle all lærerutdanning i den fusjonerte institusjonen i et eget fakultet for lærerutdanning og utdanningsvitenskap, både av faglige og strategiske årsaker. 
København. Budsjettkutt gjer at Københavns Universitet må seie opp folk. Samstundes betalar dei ut millionar av kroner i bonusar til folk dei vil behalde.  
Helse. Tre tilfeller av kusma er oppdaget blant studenter i Oslo, et av dem ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Også Bergen er rammet. I Trondheim er over 70 studenter smittet.  
Forskning. Landets største høgskole har et aktivt seniormiljø der deltakerne underviser, formidler og forsker som aldri før. 
Akkreditering. Torsdag kom regjeringens forslag til forskrifter med krav til universitetene. Samtidig oppretter NOKUT tilsynsak mot det som skal bli Nord universitet. 
Kvalitet. NTNU Live Studios tilbud til arkitektstudenter fikk årets pris for utdanningskvalitet på en million kroner.  
Universitet. Rektor på Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, er optimist på vegne av egen søknad om å bli universitet etter å ha sett forslag til nye forskrifter. 
Struktur. Bred eller smal fakultetsstruktur, det er spørsmålet når grunnmuren i nye NTNU støpes. 
Meninger · Struktur. Forslag: Legg ned høgskolens campus på Steinkjer og flytt den til Levanger for å styrke den faglige profilen i Nord-Trøndelag etter fusjonen og Nord universitet. 
Talenter. Carina Elisabeth Carlsen fikk ikke finaleplass i Norske Talenter.
Meninger · Kvalitet. Prorektor Nina Waaler understreker betydningen av samarbeid for å oppnå bedre kvalitet. 
Meninger · Data. 43-år gammelt datasystem byttes ut i bibliotekene: Bibsys erstattes av Alma. 
Meninger · eCampus. Fakultet for helsefag har 17 ulike prosjekter rundt digitale lærings- og undervisningsformer. 
Flyktninger. Nå skal det bli lettere å få godkjent kvalifikasjoner i høyere utdanning på tvers av landegrenser.  
Valg. Mens man sliter med oppslutning under 10 prosent i Oslo, ligger Høgskolen i Bergen på 30 prosent når de skal velge nytt Studentparlament. 
Struktur. Stortingsrepresentantene Marianne Aasen (Ap) og Iselin Nybø (V) ser en rekke utfordringer ved regjeringens kjør rundt nye og strengere krav til universitetene.  
Studenthus. Den ordinære generalforsamlingen i Det Norske Studentersamfund vedtok lørdag kveld å se etter nye lokaler til erstatning for Chateau Neuf på Majorstua. 
Nye aviser. Noen som ikke har hørt om Khrono - og 23 andre nye nettaviser?
100 dager. Ledelsen ved Høgskolen i Oslo og Akershus kan feire sine første 100 dager med å kunne kalle seg for universitet - men bare på engelsk. 
København. Misjonshøgskulen i Stavanger blir skulda for å vere ein «diplom-agent» for dansk «piratutdanning» i ein krangel om den danske utdanningsministerens CV-fjusk. 
Organisering. Alle fakultetene ved Høgskolen i Oslo og Akershus går kraftig ut mot rektor Curt Rice som vil gi prodekanene en ny, mektigere rolle . 
Meninger · Forskning. Ungdata viser at dagens unge ønsker å gjøre det riktige, og at de trives hjemme og på skolen. Likevel er mange stressa, skriver forskningsleder på Nova, Helene Aarseth. 

Sider