Arkiv: august 2015

Meninger · Forskning. Er du forsker? Hva med å forsøke seg på det motsatte av en suksessoppskrift, – nemlig en bankers oppskrift på en fiasko?  
Meninger · Ekspertutvalg. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen svarer på kritikk av sammensetningen av ekspertgruppen som skal vurdere lærerrollen.  
Ledelse. Flere høgskoler får ny ledelse fra i dag, 1.august. Landets største høgskole, HiOA, er en av dem. 
Nytt pensum. I dag leverer barnehageminister Torbjørn Røe Isaksen datteren sin Karla (14 mnd) i barnehage for første gang. Han frykter mobbing mer enn dårlig pedagogikk og vil ha endring i utdanningen.  
 Statsråd og barnehagepappa Torbjørn Røe Isaksen kan bare senke skuldrene, han har valgt det beste for datteren sin, mener leder for landets største barnehagelærerutdanning. 
Meninger · Fusjon. Høgskolen i Oslo og Akershus og den nye Høgskolen i Sørøst-Norge bør vurdere en digital fusjon for å demme opp mot NTNU-dominans, mener dosent Helge Høivik. 
Ny rektor. Høgskolens første tilsatte rektor er på plass. Han har lest seg opp på kvalitetsarbeid og vært på rektorkurs på Harvard i sommer. Slikt skal det bli universitet på Bislett av. 
Styret. Siste representant i styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus på plass: tidligere byråd Torger Ødegaard (H) er oppnevnt av Oslo kommune. 
Ledelse. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen får kritikk fra blant andre bergensrektor Dag Rune Olsen for svært kort høringsfrist om ny rektor-modell.  
Politiaksjon. Faren er over ved Universitetet i Oslo. Skytingen mot NOKAS-vekter etterforskes som drapsforsøk og den bombelignende gjenstanden som ble funnet så ut som en bombe, men inneholdt ikke reelt sprengstoff. 
Meninger · Splittelse. En gruppe barnevernspedagoger har meldt seg ut av Fellesorganisasjonen (FO) og vil danne et nytt og eget fagforbund. Forsker og fagbokforfatter Jan Messel er i tvil om utbryterne vil lykkes. 
 Forskere ved Universitetet i Bergen delte forskningsdata ulovlig med blant andre forskere ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Dette kostet universitetet 350 000 kroner. 
Struktur. — Hvor er Høyrepolitikken, spør rektor i Molde Hallgeir Gammelsæter etter at høyrestatsråd Torbjørn Røe Isaksen er skeptisk til allianser heller enn fusjoner i universitets- og høgskolesektoren.  
 NOKAS-vektaren som i går blei skoten på Blindern har endra forklaring og seier no at han sjølv har skote og at han plasserte ut den bombeliknande gjenstanden.  
Film. Det er varmt og nært. Men det er også kaldt og stygt, skriver vår filmmelder Jan Storø om dokumentarfilmen om Amy Winehouse. Død av alkoholforgiftning 27 år gammel. 
Meninger ·  Vi ønsker å styrke situasjonen til utsatte barn, unge og deres familier. Det er dette vi inviterer alle gode krefter til å være med på, skriver Jan Storø som svar på Jan Messels skepsis til barnevernspedagogene som vil starte et eget fagforbund. 
Honorar.  NTNU-styreleder Svein Richard Brandtzæg er best betalte styrerepresentant i universitets- og høgskolenorge. Styreleder ved HiOA, Trine Syvertsen, ligger an til å få langt under halvparten.  
Studentpolitikk. Landets studentledere ble sparket i gang i helga: Bedre økonomi, flere boliger, studentvennlige kommuner og demokratiske fusjoner var noen av temaene. 
Meninger · Studiestart. Einar Belck-Olsen skal i gang med sitt tredje og siste (?) år som student på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Her forteller han om sin første skoledag på høgskolen. 
Studiestart. HiOA-rektor Curt Rice inviterer høgskolens ansatte til mingling på campus. Omstilling, digitalisering og internasjonalisering er noe av budskapet. Og: Tempo!  
Meninger · Digitalt. Hvis vi skal klare å ta plass i sektoren som en digital pådriver trenger vi en klar definisjon, med klare mål for hvordan vi som institusjon skal gå fram for å digitalisere undervisningen og studiehverdagen på HiOA. 
Studiestart. Ny HiOA-student og spent på hva som venter? Her kan du se videoer fra fjorårets studiestart.  
Studiestart. Universitetet i Bergen og Høgskolen i Ålesund vant over NTNU i Trondheim og får statsministeren på talerstolen ved studiestart. Opptil flere har vunnet kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i år. 
Pris. Hun er utdannet lege, men sier at hun alltid har hatt en lærer i magen. Nå har studentene kåret henne til Årets foreleser 2015 på Høgskolen i Oslo og Akershus. 
Pris. Datastudent Einar Belck-Olsen var gitt opp av NAV, men nå er han kåret til Årets student 2015 på Høgskolen i Oslo og Akershus. 
Studiestart. — Dette skal bli råartig, sa en helt fersk rektor, Curt Rice, da han møtte flere tusen like ferske, nye studenter første studiedag på Høgskolen i Oslo og Akershus. 
Nye toner. Kan hende vil rektorene på Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo og Akershus ta imot hovedstadens nye studenter sammen, etterhvert. UiOs rektor kom med forslaget. HiOA-rektoren er slett ikke avvisende. 
Ledelse. Universitetsstyret i Bergen er splittet i synet på ledermodell i akademia. Et mindretall ønsker tilsatt rektor. Også ekstern styreleder og valgt rektor ble diskutert.  
Struktur. Rektor ved Universitetet i Oslo inviterer til mer samarbeid med høgskolen. På lærerutdanningene er de allerede i gang. 
Forening. HiOAs nye rektor Curt Rice møtte et mangfoldig studentliv på høgskolens foreningsdag, der han også delte ut pris til Årets studentforening.  

Sider