Arkiv: april 2015

Episode 6. Hvor godt kjenner du en snødekt hovedstad? Khronos Påske-Karen hopper rundt i Oslo, men hvor havner hun?  
Niqab. Det blir ikke noe generelt forbud mot å bruke heldekkende ansiktsplagg på Høgskolen i Oslo og Akershus. 
Helsesøster. Han kan bli den femte mannen i Norge som blir helsesøster.  
Massakre. En jusstudent ved universitetet i Nairobi er utpekt som en av terroristene som drepte over 140 studenter på en høgskole i Garissa. HiOA-student vil ikke la seg skremme og reiser tilbake til Nairobi etter påske.  
Karriere. Da Lars Berrum skulle søke samordna opptak, visste han ikke at man måtte rangere ønskene sine. Dermed havnet han på sykepleierutdanningen. 
Friminutt. Journaliststudenter bør skaffe seg en livsforsikring: En annen fagutdanning i tillegg, mener journalistlærer med ny doktorgrad. 
Pris. Line Ørnes Søndergaard har nå høstet tre internasjonale og en nasjonal pris for sitt prosjekt «Hviletid». 
Vekst. Nanyang Technological University (NTU) har steget 108 plasser til en 61. plass i World University Rankings. Og vokser dermed raskest i verden. 
Ombud. Etter 2,5 måned har studentombud Anita Tøien Johansen hatt ti flere saker enn de hadde ved oppstart av samme stilling på Universitetet i Oslo for to år siden. 
Forskning. Villedende markedsføring har lokket UiO-forskere til å betale for verdiløs publisering. Rektor Ole Petter Ottersen er opprørt og mener det er kriminell atferd av selgerne.  
Rangering. NTNU gjør det best av de norske universitetene og høgskolene som er med i den internasjonale sammenligningen U-Multirank. HiOA er nummer 9 av de 13 norske. 
Kunst. Annika Ekdahls to billedvever kalt «Follow Me» ble rett før påske montert i en av kantinene på Høgskolen i Oslo og Akershus. Kunstneren selv føler seg som om hun akkurat har fullført Vasaloppet. 
Likestilling. Saman med Havforskings-instituttet, Høgskolen i Bergen og Uni Rokkansenteret er Universitetet i Bergen med på eit prosjekt der målet er å få inn fleire kvinner i akademiske toppstillingar. 
Forskning. 300 talentfulle unge forskere skal ansettes i en prøveordning ved landets universiteter og høyskoler. Påtroppende rektor Curt Rice er kritisk til ordningen. 
Studier. En fjerdedel av studentene som begynte på den nye sykepleieutdanningen i Sandvika ifjor høst har sluttet. 
Disputas. Barn med nedsatt funksjon ser ikke på seg selv som funksjonshemmet, framheves det i ny doktoravhandling og forskeren bak mener fagfolk bør følge barnas eksempel. 
Rektorvalg. Sittende rektor, Hallgeir Gammelsæter, vil beholde HiMoldes selvstendighet. Utfordrer, Heidi Hogset, er «litt mer endringsvillig» i strukturprosessen. 
Klima. Den 22. april arrangeres det stort klimaseminar på Blindern.
Samordna opptak. 15. april er siste frist for å søke nye studier. Vet du ikke hva du skal velge? Her er ti tips og råd på veien. 
Karakter. Økte karakterkrav i lærerutdanningen gir ikke nødvendigvis bedre lærere, og kan føre til dårligere rekruttering, hevder HiOA-forsker. 
Lederkandidater. Ni av søkerne til prorektorstillingen for forskning ved HiOA har selv en betydelig forskningspublisering. Seniorforsker Knut Steffensen har mest, med over 100 artikler.  
Meninger · Læring. Den tradisjonelle undervisningen gjør studentene til passive mottakere av kunnskap. Studenttillitsvalgt Therese Eia Lerøen ønsker seg mer dialog og mindre monolog. 
Meninger · Medier. Nisjemedier som de uavhengige høyskole- og universitetsavisene representerer et håp for journalistikken, og for journalister, skriver førsteamanuensis Arve Hjelseth ved NTNU
Valg. Tommy Aarethun fra Universitetet i Bergen ønsker å lede Norsk Studentorganisasjon det neste året. Om han får det kan lokale tillitsvalgte vente seg tettere oppfølging. 
Valg. Det er viktig at NSO er en organisasjon som ikke bare løfter problemer, men som også har gode løsninger, mener lederkandidat Therese Eia Lerøen fra HiOA. 
Rumpeldunk. UiO Quidditch slo St. Olav VGS i NM-finalen i Harry Potter-sporten rumpeldunk i dag. NTNUI tok bronse. 
Meninger · Struktur. Skjerpede krav fra myndighetene kan bli et problem for noen av masterprogrammene ved Høgskolen i Oslo og Akershus, skriver prorektor Frode Eika Sandnes.  
Turbandagen. Daniel Hunstad Singh er fra Drammen, studerer sykepleie ved Høgskolen i Oslo og Akershus og har konvertert til sikhismen. 
Tortur. Torturen, volden, forsvinningene og de vilkårlige fengslingene fortsetter å ramme folket i Vest-Sahara. Fortsetter gjør også SAIHs kamp for oppmerksomhet om konflikten. 
NSO-valg. Flertallet i valgkomiteen vil ha Therese Eia Lerøen som ny leder av Norsk studentorganisasjon (NSO). Og hun er ikke den eneste fra HiOA som er innstilt til nasjonale verv. 

Sider