Arkiv: mars 2015

Rektorsøker. Han ble godkjent som søker på overtid, men er ikke kalt inn til intervju. Professoren og næringslivsmannen vurderer nå noen av de andre utlyste lederjobbene. 
Styret. Over 20 kandidater har takket nei til mulig styreplass ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Nå har styreleder Kari Toverud Jensen gitt opp etter å ha funnet fire villige av 12.  
Struktur. Fusjonen mellom et universitet og tre høgskoler legger en formidabel utfordring på administrativt ansatte. Den største jobben: Felles studentsystem. 
Meninger · Produktivitet. Rektor på Høgskolen i Oslo og Akershus, Kari Toverud Jensen, slakter produktivitets-kommisjonens rapport om høyere utdanning og forskning og anbefaler regjeringen å se helt bort fra rapporten. 
Forskning. Forskningsinstituttene NIBR og SIFO ønsker å bygge sterkere fagmiljøer når de denne uken innleder samtaler om å bli en del av Høgskolen i Oslo og Akershus. 
Personlig avis. Mens norske mediebedrifter har sovet i timen, har Google og Facebook stukket av med halvparten av annonseinntektene. Nå vil NTNU og Adresseavisen ta revanjse med skreddersydde nyheter 
Økonomi. UH-sektoren får stadig mer penger på bok. Ved utgangen av 2014 inneholdt sparebøssa 5,5 milliarder kroner. NTNU i Trondheim er blant dem som øker omfanget av sparebøssa mest og passerte en milliard i 2014. 
Økonomi. Høgskolen i Oslo og Akershus har redusert antall millioner på bok, men fakultetene greier fortsatt ikke å bruke opp pengene sine. 
Søkertall. Master i anestesisykepleie er den mest populære masterutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus, målt i antall søkere per studieplass. 
Fusk. Advokat Halfdan Mellbye etterlyser mer bruk av skjønn når studenter dømmes for fusk. — Altfor mange studenter får fuskestempel for bagatellmessige forhold, mener han. 
Meninger · Forskning. Forskningsdirektør på HiOA, Morten Irgens, poengterer behovet for at finansiering av UH-sektoren gjennomgår en forvandling, og han er ikke fornøyd med forslagene fra en ekspertgruppe. 
Oppussing. Høgskolen i Oslo og Akershus skal bruke 10 millioner på å gi studenter og besøkende et bedre møte med høgskolen. 
Meninger · Foreninger. Antall studentforeninger har doblet seg og aktiviteten har skutt i været, skriver prosjektkoordinator Philip Stampe. 
8. mars. Hvorfor jobber flere kvinner enn menn deltid. Og tåler unge jenter dagens prestasjonskultur dårligere enn gutta? 
Pris. Høgskolen Oslo og Akershus får språkprisen for sitt arbeid med å promotere fransk, tysk og spansk i lærerutdanningen. 
Kvalitet. En tredjedel av emnene det undervises i på Høgskolen i Oslo og Akershus ble ikke evaluert av studentene siste studieår. I år er målet å høre studentenes mening om alle. 
Meninger · Livssyn. Regjeringen vil opprettholde KrF-forslaget om å endre skolefaget RLE til KRLE, på tross av at høringsrunden har bekreftet en samlet motstand fra fagmiljøene.  
Kjønn. 2014 ble det første året at flere kvinner enn menn tok doktorgrad. Antallet som disputerer synker, og det er det mennene som sørger for. 
Ledelse. Dag Jenssen, dekan på Fakultet for samfunnsfag, søker ikke nye fire år som toppsjef på fakultetet. Men prorektorstilling derimot… 
NSO. Hanne Marie Pedersen-Eriksen har valgt å trekke seg som nestlederkandidat i Norsk studentorganisasjon (NSO).  
Kunst. Maiken Styrmoe Westgaard brukte fire uker på å lage tekstilgraffiti til eksamen. Da noen i femtiårene likte det ble hun forbanna. 
Struktur. Ansatte med toerstillinger ved NTNU og fusjonshøyskolene kan miste hundretusener i lønn. 
Professor. Kvinnene inntar akademia og er i flertall både blant studenter og ansatte, men utviklingen går tregt på toppen. Tre av fire professorer er fortsatt menn. 
Studentnach. Hva har nazivitser, studentboliger og langhåra masterstudenter til felles? De ble alle nevnt i debatten på Studentnach på Samfunnet Bislet torsdag.  
Film. «Kvinner i for store herreskjorter» har premiere rett før 8. mars. Men er det en kvinnefilm? 
Priser. Juryen har hatt hele 58 kandidater til vurdering for HiOA-prisene. De har nominert 15 til fire ulike priser. 
8. mars. Bandet Halvsøstra med Hege Rimestad i spissen og forskere med Curt Rice i spissen spilte og snakket for stappfull festsal på høgskolen fredag. 
Redaktør. Oslo redaktørforening deler ut årets priser neste uke. Khrono-redaktør Tove Lie er en av tre nominerte i kategorien nyskaper. 
Psykisk helse.  — Ikke bruk dette mot meg, men studietida skal også være morsom. Kanskje man tilogmed kan ta seg en cola med sukker midt i uka, sa statsråd Torbjørn Røe Isaksen på seminaret om psykisk helse blant studenter.  
Meninger · Ulike avtaler. Alle fagforeningsmedlemmer må telle likt uavhengig av fakultet eller fagforening, og slik er det ikke i dag, mener Lasse Saur, leder i Akademikerne på Høgskolen i Oslo og Akershus. 

Sider