Arkiv: februar 2015

Norsk-krav. Sykepleieutdanningen vil sette et minimumskrav på 3 i norsk for å komme inn på studiet. 
Økonomi. 9. februar er frist for innspill, og i dag er det åpen høring om finansiering av universiteter og høgskoler. Høringen kan du følge på web-tv. 
Økonomi. Universitet- og høgskolesektoren er splittet i syn på innspill om ny finansiering. Sterke stemmer kritiserer manglende forslag rettet mot den såkalte basisbevilgingen. 
Struktur. Høgskolene i Lillehammer, Volda og Molde skal ha fusjonssamtaler i morgen, tirsdag. Sogn og Fjordane kjører fortsatt sitt eget løp. 
Meninger · Kronikk. Ingen mannlige studenter på master i jordmorfag, ingen mannlige søkere til jordmorutdanningen, kun fire mannlige helsesøstre i landet. Er kvotering løsningen? 
Kvalitet. Regjeringen starter nå arbeidet med en egen stortingsmelding om kvalitet i høyere utdanning. Arbeidet har vært etterlyst. 
Studiebarometer. Det nye studiebarometeret viser at lærerstudentene fremdeles er landets minst fornøyde sammen med ingeniørstudentene. Sykepleiestudenter er langt mer fornøyd.  
Meninger · Studiebarometer. Studieleder på HiOA, Bjørn Smestad, oppsummerer året som har gått etter at det første Studiebarometeret ble presentert. For lærerutdanningen med flere nedslående resultater. 
Kvalitet. Kan hende også kompetanse i undervisning, og ikke bare forskning, formelt må bli tellende ved opprykk blant ansatte i høyere utdanning, mener statssekretær Bjørn Haugstad.  
Studiebarometer. Lærerstudenter som spesialiserer seg i matematikk er blant landets mest misfornøyde studenter. Det gjelder også på HiOA. 
Film. Denne filmen handler om journalisten som er villig til å gå over lik for å sikre seg skupet. Lou Bloom gjør nettopp det. Bokstavelig talt. 
Friminutt. Den internasjonale karrieren til psykomotorisk fysioterapeut Berit Heir Bunkan tok virkelig av først etter at hun fylte 80 år. 
Studiebarometer. Gjennomgående har mindre utdanninger mer fornøyde studenter enn de store, sier rektor ved Høgskolen i Sogn og Fjordane, og mener at dette er et argument for å bremse fusjonsiveren i UH-sektoren. 
Meninger · Ledelse. Gode rektorer er tilretteleggere og utenriksministre. Visjonære rektorer er noe herk, skriver professor ved Høgskolen i Bergen, Åge Garnes. 
Fusk. Kunnskapsdepartementet anker dom om eksamensfusk til Høyesterett. Blir dommen stående må departementet revurdere sin definisjon av fusk, og mange studenter som i dag blir dømt vil bli frikjent.  
Politikk. Den blå-blå regjeringen med samarbeidspartnere besøkte HiOA onsdag.
Studiebarometeret. Sykepleiestudentene i Pilestredet er enda mer misfornøyde enn i fjor, mens de på Kjeller smiler og er strålende fornøyde. 
NTNU-fusjon. De har drukket sjampanje og spist kake, men en usikkerhet rundt hvordan stor-NTNU skal styres, legger en demper på fusjonsfesten i Ålesund. 
NTNU-fusjon. I mer enn ti år jobbet høgskolene i Oppland og Hedmark for å få til Universitetet i Innlandet. Prosjektet strandet, men de 100 millionene var ikke bortkastet: Nå er Høgskolen i Gjøvik rustet for NTNU
Kvalitet. Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) fikk underkjent sitt kvalitetssystem sist høst av NOKUT. Nå prøver høgskolen seg på nytt med et forbedret system. 
Kunnskapskontroll. To forskere ved Universitetet i Agder som forsket på vindkraft er utvist fra landet. Den ene forskeren er fra Kina, den andre europeer. De skal utgjøre en fare for rikets sikkerhet. 
Arbeidsliv. Regjeringen foreslår å innføre et blanda regime på midlertidighet. — Forskning viser at dette er den verste løsningen, slår HiOA-forskere fast. 
Meninger · Ledelse. Nytt forslag fra høgskoledirektøren vil føre til enda mer maktkonsentrasjon, skriver førsteamanuensis Erik Døving i dette innlegget. 
Film. Birdman fikk fire Oscar-priser i natt. En film som både morer og gir inspirasjon til ettertankens rislende magi, skriver Khronos filmmelderJan Storø.  
Hyllest. Med mykje humor og ikke så reint lite ironi framførte førsteamanuensis Anbjørg Ohnstad si hyllest til nyslått emeritus og mangeårige kollega Steinar Stjernø. Sjå hennar framføring frå avslutningsfesten her. 
Studiebarometeret. Ingen studenter på Høgskolen i Oslo og Akershus er mer fornøyde enn de som studerer produktdesign på Kjeller. 
WebUntis. Det nye timeplansystemet Untis har fått det til å koke i hver en krok på HiOA. Nå får anskaffelsen slakt av internrevisjonen.  
Gjesteforeleser. I kveld konkurrerer de om tv-seerne i hver sine kanaler, Markus Bailey fra Mitt dansecrew og selveste Fredrik Skavlan på NRK. Denne uka møttes de på HiOA da Skavlan delte erfaringer og kom med gode råd til journaliststudentene.  
Meninger · Møtekultur. Det er på høy tid å ta et oppgjør med en lite konstruktiv møtekultur i styrer, råd og utvalg ved Høgskolen i Oslo og Akershus, skriver studentleder Tord Øverland i dette innlegget. 
Struktur. Rektor ved Universitetet i Bergen har tilbudt seg å overta deler av porteføljen til Høgskulen i Sogn og Fjordane. Høgskolestyret har ikke diskutert forslaget. 

Sider