Arkiv: desember 2014

Kunst. To kunstnere som er ansatt på høgskolen har nylig tatt doktorgrad. Nå viser de fram arbeidene sine i Kunst- og designhall HiOA. 
Kommunestruktur. Større og sammenslåtte kommuner bør få nye oppgaver, men bare de aller største bør få ansvaret for videregående skoler og kollektivtrafikk. 
Rekruttering. Fakultetene ved Høgskolen i Oslo og Akershus klarer seg stort sett uten hodejegere, viser en rundspørring.  
Møte. Hege Storhaug i Human Right Service går til frontalangrep på Høgskolen i Oslo og Akershus for en radikal muslimsk organisasjon og en «hatpredikant» fikk holde møte der nylig. Mehmet Temel mener hun har misforstått.  
Datastudenter. Datastudentene Peder Andre Vollen og Amir Raaholdt fikk ikke gjennomført sin prøve i faget webprosjekt fordi datasystemet ikke taklet pågangen av studenter. 
Stryk. Sykepleiestudentene har fortsatt store problemer med legemiddelregning, men strykprosenten er lavere enn før. 
Meninger · Innlegg. Khronos sak om at HiOA skal lage avtaler med hodejegerfirmaer har skapt debatt. HR-direktør, Geir Haugstveit, poengterer at de inngår slike avtaler for å sikre at høgskolen får rekruttert de beste. 
Struktur. Kunnskapsdepartementet kommer ikke til å presse på NTNU en løsning de ikke ønsker. NTNU-styret er splittet i hva som er avgjørende for valget. 
Leder. I 2015 går åremålet til generalsekretær i Universitets- og høgskolerådet (UHR), Ola Stave ut. Nå søker de hans etterfølger. 
Møte. Flere muslimske studenter reagerer sterkt på anklagene mot helgens Islam-seminar ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Feyza Turkkahraman og Tugba Senel mener kritikken «er basert på overdrivelser og løgn ».  
Organisasjon. Anbefalingen til styret er klar: HiOA bør få ansatt rektor og enhetlig ledelse. Høgskoledirektøren har ingen forslag til endringer dersom styret vedtar fortsatt delt ledelse.  
Leder. Arne Krumsvik er innstilt som ny styreleder i nettavisen Khrono.
Advent. Karameller i norgesglass, gavekort på middag, brukte bøker eller hjemmelaget fuktighetskrem? Her er julegavetipsene til både fattige, og ikke så fattige studenter.  
Kakefest. Torbjørn Røe Isaksen hadde tenkt å gi bort en pepperkake-blokk, men den raste sammen, så han kom med en pepperkake-hytte til studentene heller. Dette skal ikke ha noen overføringsverdi til regjeringens satsing på studentboliger.  
Nobelprisen. Onsdag mottar ekteparet May-Britt og Edvard Moser nobelprisen i medisin sammen med John O’Keefe. Her kan du oppdatere deg på hele deres vei fra starten og fram til Nobelfesten.  
Økonomi. Høgskolen budsjetterer med minus på driften fram mot 2017, men har en sparegris av ubrukte midler å ta av. 
Struktur. Universitetet i Oslo har ikke behov for å bli større. Derfor åpner de heller ikke for fusjon med Høgskolen i Oslo og Akershus. 
Moser og Moser
Forskning. Forskningsrådet benytter nobelanledningen til å fortelle om de flere hundre millionene som har rullet Moserparets veg. 
Tips. Hvordan prestere på topp på eksamen? Multitalentet Hans Olav Lahlum har svaret på det også. 
Forskning. Nobelvinner John O’Keefe kan bli ansatt professor IINTNU.
Ledelse. Prorektor Frode Eika Sandnes vil gjerne bli ny rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus. 
Konflikt. Direktøren på Fakultet for teknologi, kunst og design sluttet på dagen etter lengre tids misnøye blant flere ansatte. 
Rektor. Khrono spør alle ansatte på HiOA om valgt eller ansatt rektor.
Leksikon. Universiteta skal gå inn som medlemar i Foreininga Store norske leksikon og dermed kanskje hindra konkurs. 
Rektor. Det blir spenning til siste ord er sagt i saken om valgt eller ansatt rektor på Høgskolen i Oslo og Akershus. 8 av 11 sier de ikke har bestemt seg for hva de skal stemme. 
Prisvinner. HiOA-forsker til topps i internasjonalt tidsskrift.
Meninger · Direktøravgang. Øystein Andersen leder NITO-gruppen på HiOA og etterlyser i dette innlegget informasjon om prosessen rundt den plutselige avgangen til fakultetsdirektør Birger Emblem. 
Struktur. Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) og selskapet Proneo inngår en partnerskapsavtale med formål om å styrke samarbeidet på en rekke områder. 
Strategi og ledelse. Høgskolen i Oslo og Akershus er i tvil om den klarer å oppfylle ambisjonen om å bli universitet. Både skjerpet konkurranse, dårlig rekruttering og lav publisering bekymrer. 
Nasjonale prøver. NOKUT lager nasjonale deleksamener for grunnskolelærer-, sykepleier- og revisjonsstudenter. 

Sider