Arkiv: november 2014

Struktur. Både NTNU i Trondheim og Universitetet i Bergen er skeptiske til å fusjonere med høgskoler. NTNU frykter prestisjetap og UiB ønsker ikke engang å utrede det.  
Eksamensfusk. Syttifem prosent av de som ble tatt i juks på eksamen ved Høgskolen i Oslo og Akershus 2013-14 hadde utenlandsk bakgrunn. Sytti prosent var menn.  
Karriere. 6 av 10 kandidater i sentrale fagområder får jobb før de er ferdige med studiene sine. Lærer Sebastian Stephansen var en av dem.  
Alkohol. 1 av 5 sier de har sagt nei til å delta på studentarrangementer fordi det skal serveres alkohol. — Triste tall, sier Øyvind Aleksander Schmidt (24), som selv er avholds.  
Struktur. Regjeringa har enno ikkje teikna det nye kartet over universitets- og høgskule-Noreg. Det gjorde kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen heilt klart på ein konferanse måndag. 
Meninger · Innlegg. Det er lett å forstå at den som er leder må legitimere egen lønn og eget virke. Men er det ikke pussig at de som er pukka nødt til å produsere resultater ikke vet sitt eget - eller HiOAs beste, spør Åge Garnes i dette innlegget. 
PFU. Khrono brøt ikke god presseskikk i notis om NHH-studentenes sex-leker.
Prøysen. Høgskolen i Oslo og Akershus markerer Prøysen-året onsdag. Se video om hva noen av dagens studenter forbinder med Alf Prøysen.  
Friminutt. Studiedirektør Marianne Brattland kom til HiOA for to år siden og fant en kultur der det er vanskelig å få gjennomslag helt ut til den enkelte medarbeider. 
Meninger · Kronikk. På 90-tallet ble antall høgskoler redusert fra 98 til 26 og en ny lov for hele sektoren kom på plass. Åsulv Frøysnes skriver om forrige store strukturprosess i universitets- og høgskolesektoren. 
Mat. Bakeriet Deiglig har tatt over kaféen på Fyrhuset i campus Pilestredet. Hver morgen tilbys studenter grove rundstykker godt tilpasset studenters økonomi. 
Forskning. Nobelprisvinner Edvard Moser avviser budskapet i bestselgeren «Digital demens», om at barns bruk av digitale medier skader utviklingen av hjernen og gjør oss dummere og mer demente. 
Struktur. Styremøte onsdag ved NTNU viste en betydelig motstand mot fusjoner. Alenegang skal utredes grundig. 
Prøysen. — Alf Prøysen hadde et agg mot de lærde hele livet. I romanen Trost i taklampa kalte han akademikere og intellektuelle for «de hugguskakke ». Onsdag gjestet Prøysenbiograf Ove Røsbak høgskolen.  
Sykepleiere. Sykepleiere med utdanning fra utlandet skal få hjelp av Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) til å få godkjent utdanningen. 
Studier. 45 prosent svarte på årets studiebarometer på HiOA.
Valg. Rekordmange kandidater stilte til valg, men det ble den dårligste valgoppslutningen på flere år i valget til Studentparlament ved høgskolen.  
Alumni. Høgskolen og arbeidslivet skal knyttes tettere sammen gjennom satsning på alumninettverk. Jeff Lugowe tar saken 
Pris. Dersom Frank Aarebrot opplever at en kollega ikke vil uttale seg til pressen, sjekker han hvor mye vedkommende har publisert det siste året. Nå har han fått nok en pris for formidling. 
Meninger · Ledelse. Hva hadde folk sagt dersom det var sykepleiere, leger og pasienter som valgte ledere for sykehusene, spør studentleder Tord Øverland i dette innlegget i lederdebatten ved høgskolen.  
Landskap. Høgskolens ledelse har nettopp flyttet inn i splitter nytt kontorlandskap bak lukkede dører. Ikke alle er fornøyde, og forsker mener at trenden i arbeidslivet går motsatt vei. 
Organisasjon. Tre av de fire fakultetene på Høgskolen i Oslo og Akershus vil ha en ny ledelsemodell der rektor ansettes og ikke velges. 
Filmomtale. I en film som har norsk premiere 14. november forteller kunstneren Nick Cave om èn ting – seg selv. 
Torbjørn Røe Isaksen
Forskning. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener at en nobelpris er innen rekkevidde ved NTNUs lab for nanoforskning også. 
Konferanse. Onsdag inviterer høgskolen arbeidslivet til dialog om læring.
Overbooking. Høsten 2014 møtte det opp 706 flere studenter enn det Høgskolen i Oslo og Akershus egentlig har plass til.  
Rektor. Høgskolens to største fagforeninger krever uravstemning blant de ansatte når høgskolen skal bestemme om rektor skal velges eller tilsettes. 
Meninger · Innlegg. Kan Helge Lund bli ny politidirektør, ny forsvarsjef, ny sykehusdirektør eller bytte jobb med Jon Fredrik Baksaas – eller bli statsminister, spør Åge Garnes. 
Ungdata. Norsk ungdom er skikkeligere enn noen gang. Samtidig blir spesielt jentene stadig mer deprimerte. Se opptak av onsdagens Ungdata-konferanse her.  
Organisasjon. Det er full sprik blant fakultetene ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) på forslaget om et nytt, felles strategisk høgskoleutvalg som skal erstatte flere av dagens sentrale utvalg. 

Sider