Arkiv: oktober 2014

Øystein Strøm
Meninger · Strukturendringer. Rektor har oppfordret til å satse på kjerneutdanningene ved HiOA. Bør hun da kvitte seg med siviløkonomiutdanningen, spør professor Øystein Strøm.  
Meninger · Innlegg. Profesjoner er ikke bare myke hender og varme hjerter i velferdssamfunnets basis, men profesjoner omfatter også økonomer, revisorer og ingeniører med hender, hjerte og hodet på rett plass i velferdssamfunnets overbygning, skriver Åge Johnsen og argumenterer for at siviløkonomutdanningen ved HiOA ikke må flagges ut.  
Studentombud. Drapsdømte Veronica Orderud er en av 30 som har søkt på den nye stillingen som studentombud ved Høgskolen i Oslo og Akershus.  
Meninger · Innlegg. Debatten om siviløkonomutdanningen på HiOA fortsetter. Skal den bli her eller bør den søke seg samarbeid hos andre institusjoner? Øystein Strøm svarer Åge Johnsen. 
Friminutt. På den ene siden ser og hører han en «akademisk Tea Party-bevegelse» og på den andre siden de «målekåte New Public Management-tilhengerne». Den polariserte debatten irriterer ham grenseløst.  
Returnert. Petter Egge reiste til Los Angeles for å realisere den største av alle amerikanske drømmer: Å bli oppdaget i Hollywood.  
Passordbeskyttelse
Sikkerheitsmånad. For tredje år på rad deltek Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i nasjonal kampanje for å spreie kunnskap om personvern, sikkerheit og beredskap til studentar og tilsette. 
Opprør. Myndighetene har mistet tålmodigheten og har gitt studentene frist til å rydde gatene før mandag. Sjansene for nye sammenstøt øker.  
Psykisk helse. Etter mange år med psykiske lidelser er Einar Belck-Olsen godt igang med studier. Nå vil han vise andre at det ikke er så farlig å være åpen om at man sliter. 
Ny bok. Profesjonene samlet sett har fått mindre makt, økonomer og konsulenter mer makt. — Mange profesjoner står i dag i en posisjon der de i sterk grad blir kontrollert, sier historiker Jan Messel.  
Meninger · Ledelse. Det kan til tider virke som om det er antall medarbeidersamtaler som er avgjørende for hvor mange ledere det er behov for, skriver prodekan og professor Trine B. Haugen. 
Nobelpris. May-Britt og Edvard Moser har fått Nobelprisen i medisin. — Den største utmerkelsen i NTNUs historie, sier rektor. 
Kopiering. Kopinor og universitets- og høgskolesektoren har etter mekling blitt enige om en ny kopiavtale. 
Undersøkelse. En av fire studenter på Fakultet for samfunnsfag har alvorlige psykiske symptomplager, ifølge undersøkelse om studenttrivsel.  
Styremøte
Struktur. Høgskolen Stord/Haugesund inviterer Universitetet i Stavanger til fusjonssamtaler om et «nytt og solid» profesjonsuniversitet på Vestlandet. 
Forskning. En plan for forskning med helt konkrete tiltak, krever Forskerforbundet.
Debatt. Mange kvinner velger selv å jobbe deltid, men Norge trenger flere kvinner ut i mer arbeid, sier forsker. På torsdag blir det deltidsdebatt på høgskolen. 
Ny bok. — Vi har for mange kloke hoder og for få sterke hender, sa Morgenbladet-redaktør Lena Lindgren under lanseringen av verket Profesjonshistorier. Mange av de godt over 100 meget kloke hodene i salen nikket.  
Kopiering. Studenter betaler mellom 0 og 400 kroner i kopiavgift årlig. — Alle skal betale, mener Universitets- og høgskolerådet (UHR). — Ingen studenter bør betale, sier studentleder. 
Struktur. Torbjørn Røe Isaksen legg bort tanken om å samle heile Nord-Noreg til eitt universitetsrike. 
Statsbudsjettet. Demonstranter møtte kunnskapsministeren da han ankom Universitetet i Oslo i dag. I saken her finner dere også lenker til alle saker fra Khronos dekning av statsbudsjettet. 
Meninger · Skrive. Lærerstudent på HiOA svarer på kronikk i VG om lærere, deres skriveferdigheter og utdyper hva hun mener det er å kunne skrive. 
Statsbudsjettet. I årets statsbudsjett foreslår regjeringen å innføre skolepenger for internasjonale studenter fra land utenfor EU/EØS. Et samlet Storting sa nei til dette for under et år siden.  
Statsbudsjettet. Regjeringen foreslår å bruke over en milliard kroner på videreutdanning for lærere. 
Statsbudsjettet. Regjeringens mål om å avbyråkratisere og effektivisere offentlig sektor gjelder også universiteter og høyskoler. Budsjettrammen til sektoren kuttes med om lag 150 millioner kroner.  
Statsbudsjettet. Forskerforbundet er skuffet over førsteinntrykk av regjeringens statsbudsjett og håper Venstre og KrF kan rette opp budsjettet.  
Statsbudsjettet. NITO-studentenes nestleder Omar Samy Gamal er ikke fornøyd med profesjonsbevilgningene i statsbudsjettet. 
Statsbudsjettet. Universitets- og høgskolerådet (UHR) er ikke fornøyd med regjeringens forslag til budsjett for høyere utdanning og forskning. 
Statsbudsjettet. Forslag til statsbudsjett fra Solbergregjeringen innebærer et budsjettkutt på 15 millioner for Høgskolen i Oslo og Akershus. 
Statsbudsjettet. Forskningsdirektør Morten Irgens ved HiOA, mener innføring av skolepenger vil få store konsekvenser både for arbeidsliv, næringsliv og UH-sektoren. 

Sider